h1

3e groepstraining

januari 7, 2012

Een 3e groepstraining met het Vedette Sport Marathon Team (en anderen geïnteresseerden): vandaag stond er ’n 28km op ’t programma.

Deze week wat twijfelen bij welke groep ik zou aansluiten: 6’/km of 5’30″/km.
Ik kan beide tempo’s aan, maar het gaat over hoe ik recupereer…
Uiteindelijk opteerde ik toch voor de groep van 10km/h. Ik heb morgen nog een training op het programma staan en zo fit voelde ik me vanmorgen niet.

Tegen 8u20 richting Lier. Onderweg wat regen, maar in Lier bleek ’t goed te zijn.
Na een groepsfoto (’t was ook ’n hele groep) vertrokken de verschillende groepen: 6’30″/km, 6’/km, 5’30″/km of de snelle jongens: 4’45″/km.
Ik sloot me dus ook deze keer terug aan bij de groep van 6’/km. Karine en Roger zouden deze keer het tempo in het oog houden, om te vermijden dat ons groepje in stukjes binnenliep.

Al vrij snel een eerste kort stukje door bos. Toch wat drassig… (maar niks vergeleken met wat later volgde).
Na ’n 8km was mijn blaas iets té vol om nog comfortabel de verdere 20km te kunnen lopen. Dus ’n plekje gezocht. De groep bleef natuurlijk doorlopen, waardoor ik nadien een stevig tempo (tegen de 15km/h) mocht lopen om ze bij te halen.
Ik had deze keer geen belt mee (ook hier op oefenen hé) en kon drank geven aan de fietsbegeleider. Maar of dit zo’n goed idee was? Want ik heb wel slechts 3x gedronken. Was te “lui” om even in de groep heen en weer te lopen :-(.
Ook mijn gelleke (weer een ander om te testen) heb ik niet gebruikt.

Na ’n 20km (denk ik) moesten we de spoorweg oversteken… Oeps! De weg was zowaar ondergespoeld. Dus even langs ’t spoor gelopen en dan via de berm naar beneden en het bos in. Hier was ’t écht drassig. En op een bepaald moment een plas zo groot dat je er wel door moest: 3 à 4 passen. Ik had ’t gevoel dat ik door het voetbadje van het zwembad liep :-(.
’t Was dus ook ‘soppen’ en duurde toch even voordat het water terug uit je schoenen is.

De laatste kilometers begon hartslag(meter) weer te flippen: hartslag 192 à 10km/h?? En ook de batterij van mijn Garmin was bijna plat.
Tijd dus om toertje af te ronden. Het werden uiteindelijk 28,37km in 2u46′. Een mooie lsd-training voor mij :-)!

Na een (redelijk koud) douchke, nog wat nagepraat met de andere lopers en teamleden. Er staan nog 2 groepstrainingen op de planning, en ook nog 2 Natuurlopen.
En voor de meesten (ook mezelf) is de specifieke voorbereiding nu pas gestart. Benieuwd dus hoe iedereen het de komende maanden zal doen!

Nu ik toch in Lier was, kon ik ook mijn loopschoenen gaan oppikken bij Vedette Sport (sponsor van het Vedette Sport Marathon Team).
Mijn vertrouwde Saucony’s en jawel…met fluo oranje :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: