h1

Beker van Vlaanderen 800m

juni 3, 2012

Eind april kreeg ik de vraag van Annemie of ik, als lid van AC Lyra, ook een discipline van de Beker van Vlaanderen voor mij wou nemen.
Kortere afstanden…ik ben ’t niet gewend. Ik zou de club er een groot plezier mee doen en zelf had ik niets te verliezen, dus engageerde ik me.

Van Jean kreeg ik een trainingsschema. Ik probeerde af en toe hier ‘ns een training uit te pikken, maar trainen voor de 20km van Brussel en de 800m is wel iets anders. En ik wou mijn langere trainingen die ik zo graag doe, zeker niet laten vallen.
Ik merkte dat ik niet goed kan inschatten hoe lang die 800m is (ik train nooit op piste) en vooral de snelheid dat ik deze kan lopen. Te snel starten, halfweg even afdrukken om op adem te komen en dan terug vertrekken…’t gebeurde meer dan eens :-(. Zoiets kan ik natuurlijk niet doen tijdens de Beker van Vlaanderen!

Mijn doelstelling was dus in eerste instantie deze volledig (en aansluitend) lopen. En als ik er dan toch ’n tijd zou plakken: met 3′ zou ik héél content zijn.
Ik heb nog nooit een 800m gelopen, zelfs nog nooit een pistemeeting meegedaan. Ook trainen op de piste kan ik op 1 hand tellen…

Donderdagavond een proefles BASIX: zie het als circuit-training. Niet te zwaar, maar wel enkele oefeningen die ik niet gewend ben. Gevolg: spierpijn in hamstrings vrijdag en gisteren :-(.
Ik had ’t moeten weten om geen nieuwe dingen te proberen…

Gisteren hoorde ik dat de mannen van AC Lyra forfait hadden moeten geven. Een klein beetje hoopte ik dat dit nieuws ook voor de vrouwen zou komen… Tja, ’t onbekende zeker?
Of kwam het door de keelpijn die ineens kwam opzetten?
De warmte zou me deze keer alleszins geen parten spelen: ze voorspelden rond de 12° en regen.

Vanmorgen al wakker geworden van de gietende regen. Tegen de middag werd het droog, in Veltem dan toch.
Goed op tijd vertrokken naar Booischot. Annemie had immers gevraagd toch een uurtje vooraf daar te zijn. En er was al wel wat volk in het tentje van AC Lyra en er heerste een ontspannen sfeer.

Met Kristel (die de 1500m voor haar rekening nam en ook de 4x100m meedeed) opgewarmd. Jean raadde aan enkele versnellingskes te doen, maar zeker niet forceren. Het kan niet de bedoeling zijn een blessure op te lopen hé.
Uiteindelijk maar een goede 3km opgewarmd met enkele versnellingen. En toen hoorde ik mijn naam al afroepen. Wedstrijdschoenen nog aandoen, vestje en truitje uit, trainingsbroek uit… Een laatste wc-bezoek deden we maar niet: 3′ voor de start, ’t zou voor extra stress zorgen.

En dan wordt mijn naam nog eens afgeroepen om in mijn baan te gaan staan. Voor mij was dit baan 4. Niet dat het heel veel uitmaakte, want we mochten al dadelijk naar de binnenkant lopen (in tegenstelling tot wat gebruikelijk is).
Ik zat ergens in de middenmoot, maar had geen idee welk tempo we liepen… Als ik 1e ronde doorkwam, zag ik op de klok 1’28” staan. De bocht erna een dipje… De aanmoedigingen die je nadien vanaf de overkant van de piste hoort doen dan echt deugd.
En laatste rechte lijn is het vooral hopen dat niemand je nog voorbij steekt. ’t Gaat bij de Beker van Vlaanderen immers om de plaats.

Ik finish als 7e (van de 12) en noteerde zelf 3’01″59 voor 818m (volgens Garmin die wel flipt op de piste, denk ik).
Officiele tijd 3’01″46 en met mijn 7e plaats geef ik AC Lyra toch 6 punten. Meer zat er niet in (6e dame liep 2’51”)

Content voor mijn eerste pistewedstrijd: al bij al goed kunnen doseren. En eerlijk; een héél klein beetje spijt dat ik nog niet aan de 3′ zit, maar dit is nu dus wél een motivatie om intervallekes te trainen ;-).
Ook samen met een club voor een doel gaan (wat voor mij toch lang geleden was) gaf me een fijn gevoel. Spijtig dat Lier voor mij een beetje ver rijden is om alle trainingen mee te doen.

Met Hilde (die de 3000m en ook nog de aflossing voor haar rekening nam) nog wat uitgelopen. En zo komt mijn dagtotaal op bijna 7km.
Morgen weer wat kilometers vreten ;-).

Uitslag vind je hier.
Foto’s van BVV Masters vrouwen AC Lyra vind je hier.

2 reacties

  1. Hé Katrien, ik heb de 800m ook overleefd… Doe toch liever de vertrouwde afstand, maar bezie het maar als goede training. Ik denk dat ik in de buurt van 2’41 zat.
    Zie je zondag! IlkaGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: