h1

Jogging van MAC

juni 23, 2012

Weer een jogging van het Scott2Run-criterium.
Ik liep in het verleden al in Machelen. In 2009 de 1e keer toen ik ook het Criterium (toen nog Watermolencup) meedeed. En vorig jaar, toen in William haasde omdat ik zelf teveel last had van mijn allergie.

Ook nu veel last: “loop” al sinds zondag met rode ooGjes rond :-(.
Door de allergie en de bijwerkingen van de medicatie moest ik wat trainingen verplaatsen en inkorten.
Maar Machelen is ‘slechts’ 10km en vlak. Heel de dag al aan ’t regenen, dus ook met de pollen zal ’t wel meevallen, zeker?

Het slechte weer schrikte toch enkele vrienden af.
Voor mij is het Criterium natuurlijk een motivatie… en zeker als ik dacht aan andere vrienden die vandaag triatlon doen of marathon lopen, dan ging ik toch niet flauw doen hé.

Toegekomen in Machelen, zag ik al dadelijk een groepje vqn ACKO. Die gingen al opwarmen en het parcours verkennen. Ik moest compressiesokken nog aandoen, naar wc, … dus liet ik ze maar vertrekken en begon een beetje later zelf aan mijn opwarming.
’t Was vooral wat parcours verkennen, want dit was – wegens wegenwerken – gewijzigd.
En dat viel tegen…we moesten door veld waar geprobeerd was gras wat af te doen, maar er zeer hobbelig bijlag. Had ik dit geweten, had ik zeker niet mijn wedstrijdschoenen gekozen om mee te lopen, maar eerder mijn trailschoenen.

Ondertussen bleef het maar regenen :-(. Na mijn opwarming, bleef ik dus nog lang in de kleedkamer staan.

Ik had me voorgenomen om rond de 4’30/km te lopen. En dit lukte aardig.
Start tegen 15u30. Eerst 2 rondjes op de piste, dan stukje over grasveld. Km1 kom ik door in 4’26. Dan de straat op en na bijna 2km dus ’t veld in. Km2 in 4’14. Maar op het veld lopen haalt mijn snelheid naar beneden, je merkt nu ook welke lopers de crossen gewend zijn ;-). Volgende kilometers op straat en door het park en loop ik 4’30/km. En dan komen we terug op de piste om een tweede ronde te beginnen.

Als we terug de straat op zijn, voel ik dat mijn linkerveter los is. Shit! Ik wil geen risico’s lopen en stop. Uit gewoonte druk ik mijn Garmin op stop. Ik probeer snel mijn veters terug te binden, maar door de regen en de natte veters lukt ’t niet makkelijk. Garmin terug op start en we zijn weer vertrokken.
Er zijn er ondertussen uiteraard enkelen me voorbij gestoken, maar slechts 1 vrouw: Anja. En die zit dit jaar nog bij de Vet.A en haal ik uiteindelijk toch nog in.

Nadat ik 2e keer uit veld kom, een dipje: ik lijk niet vooruit te geraken. Er was ook ’n stevige wind, en er was géén stevige bink voor me die me uit de wind zette :-(.
Kilometer 7 en 8 zaten dan ook boven de 4’30, maar dit maakte ik in de laatste kilometer goed.

In de laatste 3 meter voorbijgesprint door een man. Waar kwam die vandaan?
Geen probleem om te sprinten als je al hele tijd samen loopt, als het iemand van hetzelfde geslacht is en zéker als het iemand uit je categorie is, maar dit vond ik nu persoonlijk “not done”.

Ik finish in 39’05” voor 8,83km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin). De tijd klopt dus niet, want ik pauzeerde om mijn veters vast te maken.
Dit kostte me 19″ :-(, blijkt achteraf als ik de officiële uitslag erbij pak.

Elke deelnemer krijgt een fles rode wijn (zal ik toch wijn moeten beginnen drinken?).
Snel wegbergen en dan is het tijd om nog wat uit te lopen. Samen met Anja, Ilka, Inge en Kris doen we er nog ’n 3km bij. Tijd genoeg om nog wat te tetteren over deze blog (ja dames, jullie zijn dus weer vermeld ;-)), trails, ontspannende badjes,…

En dan is het tijd voor de prijsuitreiking. We skippen de douche en kruipen zo ’t podium op.
Ik eindig ook deze keer 1e in mijn categorie en krijg een “Lumee ambiance” (om simpel uit te drukken: theelichtje op batterijen).

Resultaten van deze jogging, vind je hier.
Klassement na 10 wedstrijden, vind je hier.

Volgende afspraak met Scott2Run-criterium is 5 augustus in Kortenberg: de Excuusjogging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: