h1

Dé marathonranglijst 2012

januari 24, 2013

Jaja…’t Is is weer zover. De Runner’s World met de marathonranglijst ligt weer in de winkel. Ik was er al op aan ’t wachten… En gisterenavond kreeg ik via Facebook een berichtje zodat ik wist dat hij er was.
Net als vorig jaar en in 2011 krijgt dit een berichtje op mijn blog.

De ranglijst toont alle marathonlopers, apart voor Nederland en België, die een marathon liepen voorbije jaar (in 2012) onder de 4u (voor de vrouwen) of onder de 3u (voor de mannen).
Uiteraard kom je maar 1 keer voor in de lijst ;-), met je beste tijd.
Nieuw van dit jaar is dat de nettotijd gebruikt wordt, en niet meer de brutotijd. Vooral voor de grote marathons, kan dit toch wel een verschil geven.
Voor mij betekent dit dat niet de tijd van het Belgisch Kampioenschap; de marathon van Lier telt, maar deze van de marathon van Eindhoven.

Alle prestaties zijn geleverd, de tijden zijn gekend… Toch wil ik graag weten op welke plaats ik in de ranglijst sta.
En ja…ik houd mijn historiek wel bij. Vorig jaar zakte ik van plaats 29 naar de 31e plaats, maar dit jaar maak ik dit meer dan goed: 24e plaats. Voor ’t eerst in de top 25 dus :-)!
Je moet dit natuurlijk met een korreltje zout nemen. Niet iedereen liep immers dezelfde marathon, onder dezelfde omstandigheden (weer, grootte, parcours,…)

En dan is ’t in de ranglijst ook zoeken naar loopvrienden en -vriendinnen: Els, Petra, Veerle, Ilka, Geert, Bart, Freddy,… Jaja, sommigen staan er in met hun 1e marathon!

 • in de ranglijst (België) vind je 433 mannen die onder de 3u liepen, en 439 vrouwen die onder de 4u liepen
 • de snelste Belgische marathonlopers van 2012: El Hachimi Abdelhabi (2u11’53” in Eindhoven) en Els Rens (2u42’07” in Eindhoven). Eindhoven scoort dus nog steeds goed als topmarathon 😉
 • in 2012 liepen er 9 vrouwen onder de 3u. Respect, want dit krijg je niet cadeau!

Volgend jaar zal ik vermoedelijk met een andere blik naar de ranglijst kijken. Voorlopig (!) heb ik nog geen ambities om in 2013 terug te trainen voor een supertijd.
Maar het blijft steeds de moeite om een artikeltje aan de wijden.

2 reacties

 1. Proficiat met je top 25 plaats Katrien, die heb je dubbel en dik verdiend. NOg een kleine kanttekening bij die marathonlijst: het bevat enkel de tijden van mensen die reageerden en instuurden, dus volgens mij komen er nog een pak bij…


  • Bedankt Julie!
   Runner’s World verzamelt de marathontijden van vele marathons. Dit jaar stond – in tegenstelling tot voorgaande jaren – niet vermeld welke. Zeker als je een grote marathon loopt, moet je dus niets laten weten. Maar ’t mag natuurlijk.
   Ik heb de gegevens nog nooit moeten doorsturen.
   Maar je heb gelijk…er kunnen er nog een pakske 😉 bijkomenGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: