h1

Nog 1 maand

februari 17, 2013

“Het gaat vooruit, het gaat vooruit, …het gaat verbazend snel vooruit”. Dat is het gevoel dat ik heb bij deze marathonvoorbereiding. En dan heb ik ’t niet over de snelheid hé, maar over de tijd ;-).

’t Komt natuurlijk door het winterweer dat we hebben (gehad). De trainingen moeten wat aangepast worden en ’t geeft ook ’t gevoel dat je achterstaat. Geen ramp voor diegenen die nog niet dadelijk een wedstrijd in het verschiet hebben (of het nu marathon is, jogging, fietswedstrijd, …), maar 17 maart is wel kortdag hé.
En ook al zal Barcelona geen marathon zijn met een toptijd, ik wil ’t nog wel goed doen natuurlijk.

Ik merk dat ’t voor mezelf nog steeds moeilijk is om dat evenwicht te vinden: trainen en er niet 100% voor gaan… Daardoor waarschijnlijk dat ik ietsjes verder keek ;-).

Eigenlijk ging ’t wel goed de afgelopen maand. Ik kon mijn vooropgestelde kilometers vrij goed afwerken/verwerken. En ja, ik schuif nog wel ‘ns met een training, of skip er wel een in functie van hoe ik me voel.
Maar het belangrijkste was dat de kilometers werden opgedreven.

Maar de voorbije week ging het niet goed :-(. Wat mijn zwaarste trainingsweek had moeten worden, werd een noodgedwongen rustweek.
Vorige week zaterdag voelde ik me na mijn duurloop niet 100%. Niet abnormaal dat je moe bent van een training van 3u, dacht ik.
Er volgde enkele slechte nachten, waardoor ik mijn rust miste. De training van maandag verschoof ik naar dinsdag. Maar dinsdagmiddag voelde ik me koortsig, slappe benen, …dus geen loopje. Woensdag lukte ’t dan toch: een ochtend- en een avondtraining om zo toch wat kilometers te maken. Maar donderdag weer hetzelfde grieperige gevoel, dus geen moed om na het werk nog een loopje te doen. En sinds vrijdag lig ik helemaal plat :-(.

Dit is niet leuk! Uit het verleden weet ik dat me druk maken het genezingsproces niet bevordert. Dus is het even het trainingsschema aan de kant leggen en pas lopen als ik me niet meer slap voel en er zin in heb.
Als ik zou aan ’t trainen zijn voor toptijd, was ik al aan ’t flippen. Gelukkig is dit niet het geval ;-).

Vanmorgen probeerde ik een toch rustig toertje…op hartslag. Nu zien hoe mijn lichaam dit verteert. Ik bekijk ’t dag per dag.

En wat staat er op de planning de komende week?

  • een rustige trainingsweek
  • woensdag naar Gudrun om de rechterkant nog eens te laten checken
  • vrijdagavond naar Lier voor Nacht van de Sport: terugblikken op voorbije seizoen
  • zaterdag terug naar Lier voor de Natuurloop: de 25km uiteraard

Ik ben zelf wel benieuwd naar de Natuurloop… Ik wil dit niet als wedstrijd zien, maar vooral om te weten te komen welk tempo ik comfortabel kan lopen op de 25km, zodat ik een idee heb welk tempo ik de marathon kan starten.
En nu wordt ’t helemààl spannend, want welke invloed heeft mijn ‘griepje‘ op de conditie?
Dus Veerle, Jan,…ik kijk er naar uit jullie te zien, maar ’t zal niet zijn om samen te lopen, vrees ik.

One comment

  1. Beste Katrien, misschien een klein beetje minder nadenken en piekeren over je trainingen, het is echt nergens voor nodig. Je zal er staan in Barcelona! Mijn beste marathons liep ik na de meest belabberde voorbereidingen, gewoon omdat ik er minder van verwachtte. Als je teveel verwacht, ben je makkelijker teleurgesteld. Doe maar lekker op gevoel!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: