h1

Paasmaandagjogging

april 1, 2013

’t Is een traditie: 2e paasdag trek ik de loopsloefkes aan om in Erps-Kwerps te lopen. Al moest ik er voorgaande jaren soms eentje missen omdat dit te snel voor of na mijn voorjaarsmarathon was.
Dat was nu dus geen probleem. De marathon van Barcelona is 2 weken achter de rug, en gezien ik hier stopte na 30km zou de recuperatie minder lang duren.
Zou…want het blijft met ups en downs gaan om te herstarten.

Eigenlijk zou ik er ook naartoe kunnen lopen, Erps-Kwerps is maar enkele kilometers van thuis… Maar op Paasmaandag zijn er ook familie’verplichtingen’ en dan komt dit in het gedrang.

Gisteren liep ik ’s morgens nog even los. En deze keer nog ‘ns mét hartslagmeter. Dit was voor mij om een beetje te kunnen inschatten wat ik kon verwachten, welk tempo ik zou kunnen starten. 4’43″/km was het opzet ;-).

Vanmorgen rustig, relax… Ik koos ervoor om nog ‘ns pannenkoeken te bakken. Lekker! En ik hoopte vooral dat dit voedsel geen problemen zou geven.

Tegen 14u richting Erps-Kwerps. Weerzien met vele bekende joggers.
Dit is de 2e wedstrijd van het Scott2Run-criterium dit jaar. Voor Vilvoorde, vorige week, paste ik.
Het Criterium is een goede manier om me aan het lopen te houden… En een wedstrijd lopen is dan weer een goede manier om het tempo terug wat op te krikken.

Samen met Ilka en Jo ging ik wat opwarmen. Het was wel nodig, want echt warm was het niet, maar zonnetje scheen :-). Dus koos ik ervoor om in t-shirt en kort rokje te lopen…ik heb voor ’t lopen liever iets te koud dan te warm.

Het parcours is goed gekend: 2 rondes van 6km waarvan steeds een goed stuk langs het spoor en waar de wind kan tegenwerken. Maar dit jaar niet: we hadden hier wind mee (op andere stukken voelde je de wind natuurlijk wel).
Ik houd me niet aan mijn vooropgesteld tempo, maar hartslag zit goed. Al vraag ik me wel af of ik dit de volle 12km kan volhouden. Tempo varieert tussen 4’22” en 4’44″/km.
Halfweg toont de klok 26’53”. OK, hier kan ik mee leven ;-).
Ik heb – deze keer – minder oog voor mijn ‘concurrentes’ van het Criterium. Deze wedstrijd is er eentje voor mezelf.

Ik finish in 53’45” voor 12,03 km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin). Ik word zo 3e in mijn categorie en mag dus toch het podium op: goed voor een chocolade paashaas (kleinere versie dan vorig jaar gezien nu 3e plaats).

Heel content en ja…de goesting komt terug :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: