h1

Kasteeljogging Perk

april 14, 2013

Gisteren las ik mijn blogpost van vorig jaar terug. En er zijn toch wat gelijkenissen.
Want ja, de Paasmaandagjogging liet de zin naar wedstrijdjes toenemen.
En ja, ook vandaag denk ik aan de vrienden die de marathon van Rotterdam lopen; die ik in 2011 liep. Spijtig voor Els Rens, onze beste Belgische marathonloopster op dit moment, die niet kan starten.

Wat ik me niet meer herinnerde van vorig jaar: ook nu speelt de rechterkant terug op, met gevolgen tot in de rug :-(. De klachten zijn zo groot dat ik eergisteren mijn langere duurloop liet vallen. Gelukkig kon ik snel bij vriendin en gezondheidsbegeleidster Els terecht voor een massage. En komende vrijdag is er een afspraak met de osteopate gepland.

Weinig verwachtingen en we zien wel… was dan ook hoe ik naar Perk vertrok.

Toegekomen, zag ik Jan bij de inschrijvingen staan. Hij had me gisteren al laten weten dat hij ook naar Perk zou komen. Zijn laatste wedstrijdje voor zijn marathon volgende week in Zeeuws-Vlaanderen. En jaja, ’t zit goed!
En gezien ik ruim op tijd was, hadden we nog wat tijd om bij te praten.

Rond 10u45 even opwarmen samen met Ilka en Inge.
Ik voelde dat de benen niet goed zaten; beetje stijf…”daarom dat we ook opwarmen hé”, zei Inge nog.

Vlak na start probeerde ik mijn tempo te vinden. Maar het is met velen kort op mekaar, en op zo’n ongelijk parcours, wordt het dan moeilijk om te zien waar je loopt.
Voor mij, zeker nu rechterkant vastzit, niet goed. Ik ergerde me dan ook aan de brede ruggen die mijn zicht belemmerden en probeerde die dan in te halen (om even later weer ingehaald te worden).

Al snel merkte ik dat het écht niet goed zat…en niet enkel omwille van het parcours. Dus vanaf kilometer 2,5 liet ik tempo zakken. Ik twijfelde zelfs om te stoppen na de eerste ronde. Maar ja: om dan vanmiddag terug te loopsloefkes aan te trekken om toch mijn kilometers te doen? Dus niet teveel nadenken en lopen.

Emiel komt bij me in de 2e ronde. Hij doet het kalm aan met zijn blessure en wou graag even achter mij blijven hangen met zicht op minirokje 😉 Hij is me laatste kilometers toch voorbij gegaan gezien mijn tempo nog zakte (tot 11,6km/h). En hartslag was dan nog te hoog :-(.

De laatste 500m op straat lukte het me toch om nog 2 dames voorbij te gaan.
Ik finish in 59’36” voor 12,02km (tijd en afstand volgens mijn Garmin), ruim 3′ trager dan vorig jaar. En uiteraard geen prijs deze keer.
Maar ik bleek niet de enige te zijn die een slechte dag had… Als troost gingen de vriendinnen nog samen een toertje uitlopen zodat we in totaal ruim 16km hebben gelopen vandaag.

En nu genieten van het zonnetje hé :-)!

One comment

  1. ik was daar ni! 🙂Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: