h1

Terugblik 2013

januari 5, 2014

Aan het begin van dit nieuwe jaar, blik ik ook even terug naar vorig jaar.

Ik had 2013 aangekondigd als een sabbatjaar en dat is het – kort samengevat – ook geworden. Met ruim 1.000 loopkilometers minder dan voorgaande jaren en slechts 4 wedstrijden.

Ik was het jaar toch gestart met een marathonvoorbereiding; Barcelona kon ik toch niet laten liggen? Die marathon (mijn 11e) was de eerste waar ik na 30km besliste om te stoppen wegens problemen met de darmen. Teleurgesteld? Neen. Ik liep nog een mooi tempo ondanks de beperkte trainingen ėn doorgaan zou mijn lichaam hebben uitgeput.

De maand nadien gaf mijn lichaam écht signaal dat ik moest rusten omdat ik mijn energie voor andere zaken nodig had. Toen kwam er wél een dip(je). Alle plannen werden geschrapt: geen 20km van Brussel, geen Climbing for life, geen wedstrijden meer van Scott2Run,…

De zomer vulde ik met beperkte loopjes en wat recreatieve fietstochtjes. Bedankt dames!

In augustus waagde ik me terug onder de joggers, als supporter weliswaar. het gaf me ook voldoening. En stllaan groeiden de loopkriebels. Run2WalkAgain deed hier een serieuze schep bovenop!

In oktober liep ik nog eens een wedstrijd. Een nulmeting, om te zien waar ik stond. Even hoopte ik nog iets te forceren naar einde van het jaar, maar neen, de motivatie was er niet.

Die motivatie vond ik wél voor de Sponsorloop tvv ALS. 20km op de piste…een beetje zot misschien, maar vooral heel voldaan. Zo sloot ik 2013 af.

En wat brengt 2014?

Zoals ik eerder schreef, start ik met korte wedstrijdjes. De natuurloop van Lier eind vorig jaar pastte hier dus in.

2014 zie ik vooral als een jaar om er terug in te komen; leuke dingen te doen die ik eerder heb moeten schrappen,… Of ik dit jaar ook naar mooie tijden toewerk, dat zal de toekomst uitwijzen.

Happy 2014!

One comment

  1. stap voor stap, loopvoet voor loopvoet. het komt vanzelf wel weer op deze manier. hoop je snel terug te zien ergens op een wedstrijdje.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: