h1

Dé marathonranglijst 2013

januari 23, 2014

Inderdaad… De nieuwe Runner’s World is uit met de marathonranglijst van 2013.
Ook dit jaar wil ik hier een berichtje aan wijden; ook al sta ik er dit jaar zelf niet in.
Gek wel, want sinds mijn marathondebuut in 2007 was ik elk jaar van de partij.

Dit jaar voor ’t eerst (denk ik) staan zowel de Nederlandse en Belgische marathonmannen (<3u) en – vrouwen (<4u) in het boekje.
En ja, ik ken enkele Nederlandse toppers ook (van naam hé). Voor de start van Rotterdam stond ik nog met Koen Raymaekers (Nederlands’ nr 1) op de foto.

Wat me dan vooral opvalt, is dat er in Nederland maar liefst 22 vrouwen onder de 3u duiken, in België is dit de helft. Dit is dezelfde verhouding als het totaal aantal vrouwen <4u in Nederland (904) en België (459). Heeft dit enkel met het aantal inwoners te maken? Of is Nederland toch een groter loopland dan België. Naar marathonorganisatie alvast wél vind ik persoonlijk.

Net als vorig jaar zijn El Hachimi Abdelhabi (2u12’53″) en Els Rens (2u41’15″) de nummers 1 in België. Els liep dit PR in Eindhoven, en dat in barre weeromstandigheden.
En dan ook nog zoeken waar mijn loopvrienden in de ranglijst geëindigd zijn: Veerle, Kathleen, Heidi, Hilde, …Geert, Koen, Paul, Tom, …

Tot mijn grote spijt, staat er niet meer vermeld waar deze marathontijden gelopen werden. Wat dit is toch wel een belangrijke factor die meespeelt voor je eindtijd.
Bovendien had ik gehoopt dat het me nog wat inspiratie kon opleveren voor een najaarsmarathon. Maar dat is nog ver weg….

Ik bekijk het van week tot week. Ik wil me eerst fit voelen (geen verkoudheden, oorpijn, …), terug stabiel staan (zou nu OK moeten zijn na enkele osteopaatbezoekjes) en dan hoop ik de afstand geleidelijkaan op te voeren.
Ik wil eind februari de 25km lopen in Lier: focus op de afstand, niet op de tijd.
En als dat lukt, dan kan ik stilaan aan de marathonvoorbereiding beginnen :-).

4 reacties

 1. Katrien, volgend jaar sta je er zelf ook weer in. daar ben ik van overtuigd. Eens je weer aan het rollen bent ben je niet meer te stoppen. Ik ben eindelijk in de top 100 geduikeld en daar ben ik best wel trots op. wat ik veel eigenaardiger vind zijn de resultaten bij de mannen. er zijn meer belgische mannen die onder de 3 u lopen dan Nederlandse. En hier is toch ook een groot verschil in aantal bevolking. De vrouwen in Belgie hebben dus nog een serieuze weg af te leggen.


 2. proficiat aan Veerle! ik ben zeer vereerd bevoorrecht getuige te zijn geweest van je PR daar in Zeeuws-Vlaanderen 🙂
  @Katrien: volgend jaar sta je er gewoon opnieuw tussen! en verder deel ik je ‘ongenoegen’ over het weglaten van de stad waar al die toptijden zijn gelopen… ik vind dat interessante en leuke info.
  Tot ziens in Lier op 22 feb wellicht! Veerle ook?


  • Ja Jan, ik zie je de 22e wel, al ga jij wel lang mogen wachten voordat ik toekom.
   En jouw doelstelling: ooit in de lijst. Is het niet 2014, dan misschien jaartje later



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: