h1

KWB jogging Tildonk

mei 1, 2014

Er was voldoende keuze om vandaag te gaan lopen. Ik koos voor een jogging dichtbij, die ook deel uitmaakt van het Scott2Run-criterium: de KWB jogging in Tildonk. Niet het mooiste parcours, maar wel vlak.

Volgens mijn marathonschema, moest ik 20km lopen vandaag. Ik overwoog om iets te regelen zodat ik naar huis kon lopen, maar die gedachte verdween al snel toen ik het weerbericht zag.

Iets over 14u vertrokken, en net op tijd om de 6km te zien starten. Bij de inschrijving maak ik een babbeltje met Lies en Gust; gezellige lopers.
Ik wil nog wat opwarmen en besluit dit te doen door een stukje met vriendin Catherine mee te lopen die de 6 km doet. En voor haar was het ook OK. De ganse toer van 4km kan ik niet meelopen want dan zou ik zelf te laat aan de start staan. Na een kleine 2 kilometer keer ik om.
Ondertussen is het beginnen regenen. Ik heb nog 9 minuten om mijn trainingbroek en jasje uit te doen en mijn compressiesokken aan te doen. Alle lopers zijn ondertussen samengekomen en schuilen in de kantine of onder de tent.

Gelukkig is het iets minder fel aan het regenen tegen dat we naar de start gaan.
Start op het voetbalveld, op het gras dus. Ik probeer me niet teveel te laten meeslepen door de massa.
Km 1 kom ik door in 4’35”. Al snel loop ik alleen, het groepje voor me is iets te snel. En ik wil mijn eigen tempo lopen. Dit betekent wel alleen opboksen tegen de wind. Na ruim 3 km een smal paadje in en dan langs het voetbalveld om elk toertje af te sluiten met enkele 100m op het gras.
Als ik aan de 2e ronde start, is het gestopt met regenen. Tijdens de 2e ronde kan ik mijn tempo aanhouden, en lopers inhalen. Dirk van de club, die ik na ruim 7 km inhaal, zegt me dat er nog een ronde volgt. Inderdaad, ik hoop dat ik dit kan volhouden.
Het lukt, en ik kan nog verschillende lopers inhalen. Het is terug beginnen regenen, maar mijn tempo zit nog steeds goed. Km 11 zelfs 4’24″/km.
Ik finish in 56’55” voor 12,39km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin). Joehoe…dat is terug 13km/h :-).

Met Dave nog een toertje uitgelopen en zo had ik ook mijn 20km gelopen voor vandaag. Check!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: