h1

20km van Brussel

mei 18, 2014

IMG_0937
Na een jaar afwezig te zijn, en een DNF in 2012, was het doel vandaag om de 20km uit te lopen.
Geen échte doelstelling op zich, maar in de voorbereiding van de marathon Luxemburg (31/05), zou een tijd onder de 1u40 (12km/h) fijn zijn.

Collega’s Johannes en Bjorn zouden ook meelopen.
Voor Bjorn zijn 1e keer, en (als we hem mogen geloven), had hij slechts 1x gelopen, samen met mij 5,8km. Bjorn en ik dagen elkaar al enkele jaren uit voor een loopwedstrijd (afstand wisselde al van 10km naar 4km tot sprint van 100m), maar nooit kwam het ervan. De afspraak was dat als Bjorn de 20km zou uitlopen, ik hem zou begeleiden en aanmoedigen in een marathon die hij kiest.
Vrijdag stuurde ik de mannen nog een checklistje door 😉 en vanmorgen rond 7u30 vertrokken we van bij mij. Iets vroeger opstaan dan in de week dus ;-).

De parking in Kraainem was nog vrij leeg als we er rond 8u toekwamen. En niet aanschuiven voor metroticket (ik heb het jaren anders geweten).
Zo kwamen we zeer goed op tijd aan Merode toe, en konden we op ons gemakje naar de kleedkamer gaan. Het was op dat moment nog frisjes, maar het beloofde wel warm te worden.

Vanmorgen pas besloten om – in tegenstelling tot anders – niet met belt en drank te lopen. Het is toch gewicht meesleuren en gezien er regelmatig waterposten zijn, wou ik het zo proberen. Mijn gelleke had ik vooraan half in mijn loopbroek gestoken: niet zo’n goed idee, want die zakte steeds naar beneden.
Ik had natuurlijk voldoende gedronken gisteren en ook vanmorgen. Ik was al 2x naar de wc gegaan in de kleedkamer, en toen we naar startvak liepen wou ik liefst nogmaals gaan. Maar ja… 40200 lopers en slechts 1 toilet aan elke startbox. In mijn startvak zag ik de mannen nog snel een boom uitzoeken, maar om me nu daar op mijn hurken te zetten, vond ik er een beetje over!

Als ik in de kleedkamer meerdere hartslagsignalen kreeg, blijkt de mijne zelf er niet bij te zijn. Ook mijn laatste 2 trainingen lukte het niet het signaal van hartslag te vinden. Tja… dan lopen op het gevoel, zeker?

Na de bolero en de Brabançonne het startschot. Ik had me voorgenomen niet te snel te starten en dit lukte ook. Km 1 kom ik door na 5’17”. Lopen met een overvolle blaas is ook niet zo gemakkelijk en al helemaal niet fijn. Ik overweeg zelfs om snel een parking in te lopen, maar met al die fototoestellen in de buurt… Tempo volgende kilometers blijft iets onder de 5’/km.
Na 6 km eindelijk het bos. En naast zovelen anderen duik ik hier ook in om een plas(je) te doen. Ik ‘verlies’ hierdoor 1’47”. Allé… verliezen mag ik dit niet noemen, op die manier had ik immers toch niet kunnen verder lopen.

Het is moeilijk om terug op gang te komen. Stoppen? Neen, even doorbijten, focussen. Zeker naar Bjorn toe, kan ik dit niet maken hé.
Na een tijdje – vooral bij de bergaf – gaat het beter. Ik zie dat ik nog steeds rond de 12km/h loop. Rond km 10, de KBC-Party. Ik zwaai van ver naar collega Erika die op de toren staat (ook leuk om het zo eens te bekijken).
Vanaf km 11 is er minder bescherming tegen de zon. Ik kap regelmatig water over me, dit heeft me al in meerdere wedstrijden geholpen.
Het tempo blijft goedzitten, maar de Tervurenlaan moet nog komen. Tempo zakt hier even naar 5’30″/km, maar ondanks dat, erger ik me nog wat aan de mensen die voor mijn voeten lopen of wandelen. Voor mij een teken dat ik nog energie heb om tempo na de bergop terug op te trekken.
En de laatste kilometer steek ik nog verschillende mensen voorbij.

Ik finish in 1:37:45 voor 20,09km (afstand en tijd gemeten met Garmin). Heel tevreden dat ik ook hier terug aan 12km/h zit. Het geeft me vertrouwen voor Luxemburg.

Ook Johannes én Bjorn bereikten de finish. Châpeau!
Ik weet dus wat ik mag gaan doen….

2 reacties

  1. Chapeau, voor dappere collega’s


  2. Allereerst proficiat Katrien! Om niet te zeggen aan al de anderen: Wil je net zo sportief worden als Katrien: Kijk dan snel op http://www.start-to-run.be en begin ook met hardlopen!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: