h1

Terug vertrokken?

september 21, 2014

Begin augustus, na al even aanmodderen, werd duidelijk dat ik complete looprust moest nemen. Een achillepeesontsteking – net als eender welke andere blessure – kan je niet negeren en dien je goed te verzorgen.

Kiné en oefeningen… enkele weken niet lopen.
Net voor ik op vakantie vertrok, mocht ik de eerste keer 5 minuten lopen op de loopband. Ik had geen last aan de achillepees, maar de conditie was (en is) verschrikkelijk slecht. De dag erna mocht ik 10 minuten lopen want ik had geen last. En zo werd er heel geleidelijkaan opgebouwd.

Even was er paniek, toen ik – lomp ja – op mijn staartbeentje viel en vreesde voor een andere blessure. Dit is nu bijna 2 weken geleden. Ik voel ’t nog wel maar kan stappen én lopen.

Vandaag liep ik de eerste keer 40 minuten :-). Vroeger kwam ik hiervoor mijn ‘kot’ niet uit. Nu ben ik blij dat ik al weer aan die tijd zit. De conditie zit nog steeds niet goed, al heb ik hier momenteel geen echt vergelijkspunt voor: mijn Garmin heeft me vorige week in de steek gelaten.

Ik blijf nog steeds mijn oefeningen doen. Hakken dragen is om miserie vragen nadien (en is dus beperkt). Een wandeling zorgt nadien voor een zeurend (geen pijn!) gevoel. En voorlopig wordt er enkel vlak gelopen.
Maar we zijn vertrokken 🙂 !

Volgende week, tijdens het weekend van RunToWalkAgain laat ik de eer aan de anderen om te lopen. Ik zal mijn best doen om mijn subteam ’s nachts al fietsend zo goed mogelijk te (bege)leiden in de juiste richting. Want dit evenement wil ik echt niet missen!

One comment

  1. Hopelijk kan je snel terug van het lopen “genieten”! Spoedig herstel hé!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: