h1

Run to Walk Again 2014

september 28, 2014

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Run To Walk Again… Last-minute, maar een geweldige ervaring. Het stond toen al vast dat ik ook deze editie wou meedoen. De data werden al heel vroeg dit jaar in mijn agenda geblokkeerd.

De blessure aan de achillepees zorgde er wel voor dat ik nog niet veel kilometers zou kunnen lopen. Geen 25km zoals vorig jaar dus,
maar ik kreeg toch een mooie uitdaging.
Na de kapiteinsmeeting en puzzelen voor het team, kwam uit de bus dat ik Team 3 door de nacht zou (bege)leiden: met de fiets. Het fietsen op zich – zo’n 63km à maximum 14km/h – zag ik niet direct als een probleem. Het ’s nachts rijden is voor een persoontje als ik die veel rust nodig heeft, wel andere koek.

Dinsdagavond samengekomen met Team 3 en verdeeld wie wanneer ging lopen. Bruno kon er niet bij zijn en belde dag later af omdat – begrijpelijk – dit toch iets te riskant is zo 1 week voor Iron Man Barcelona. Maar hij zorgde gelukkig ook voor een vervanger: Philip.
We bleven nog wat zoeken naar een 2e permanente fietser. Uit ervaring van vorig jaar, weten we dat dit het toch iets comfortabeler maakt voor het ganse team. Maar helaas, niemand meer gevonden.

Donderdagmiddag een spoedvergadering. Karin (teamleader Team 4) had lopers tekort doordat er iemand had afgehaakt. Gina en ik beslisten om in te springen. We zouden dus na onze nachtshift (en enkele uurtjes slaap) wat kilometertjes doen. En ik blij dat ik toch ook een stukje kon lopen 🙂 .

Zaterdagvoormiddag nog even langs Ilka en Jo. Ik mocht Jo’s Garmin lenen waarop parcours was gezet voor op mijn fiets. Bedankt Jo, ik kon al iets geruster vertrekken. De kans om verloren te fietsen was al veel kleiner 😉 !
Nadien een loopje, zorgen dat thuis alles draaiende bleef en dan mijn bedje in. Ik moet toegeven, niet evident zo’n late-namiddagdut.

In de loop van de avond nog meerdere keren contact met Lieven en om 23u stuurde ik een laatste update naar ‘mijn’ team. Gina, Mark en Dirk zouden om 0u30 net als ik bij Nike (Laakdal) zijn. Philip zou rond 2u37 in Tongerlo aansluiten.
De switch werd voorzien tegen 1u. Het was spannend… Mark kwam maar net toe en was onze eerste loper. Volgend jaar geef ik hem een vroeger tijdstip door ;-).

We starten uiteindelijk om 1u16. Mark start voor een 5-tal kilometers. Hij had er zelf voor gekozen zijn loopjes op te splitsen zodat hij tempo dan hoger kon leggen. Na Mark was het de beurt aan Gina voor een goede 11 kilometer. Mark lost haar terug af en loopt tot in Tongerlo. Het is iets over 3u als we passeren. Philip stond al even op ons te wachten. Enthousiast neemt hij al snel een fiets over.
Dirk begint aan zijn traject van 18km. Hij haalt vele teams in; wordt meerdere keren nageroepen als “amai, da’s ne snelle”. Jaja, we zijn goed bezig.
Van het rijden in de nacht heb ik eigenlijk geen last. Wél van de koude. Ik heb ondertussen al een extra vest van Gina aangetrokken en Philip laat me even recuperen in de auto terwijl hij fietst.
Na Dirk is het terug de beurt aan Mark voor enkele kilometers. We komen aan de tussenstop/controlepunt aan Bloso Herentals en hier is een stuk dat de auto niet kan volgen: de toeristische route. Daarom beslissen we dat Philip al start aan zijn 20km, begeleidt door Gina en ik op de fiets.
Hoe en waar het fout liep, weten we niet, maar we moeten ergens gemist hebben waardoor er tussen de 3,5 en 5km (?) extra gelopen werd. Sorry Philip. Mark en Dirk in de auto werden wat ongerust. Misschien daarom of gewoon als gentlemen stelden ze voor dat zij de laatste 15 kilometers zouden fietsen zodat Gina en ik konden opwarmen. Dat was zeer welkom, want de voetjes waren al heel koud ondertussen.
Doordat we extra kilometers gedaan hebben, dienen we terug wat teams in te halen. Maar met het tempo dat de mannen doen, is dit geen probleem. De laatste 4km neem ik de fiets terug over van Mark die ons parcours afsluit.

We komen toe rond 6u45 (denk ik). Bedankt Gina, Mark, Dirk en Philip: mooi teamwork!RTWA_Team3

Eens Team 4 vertrokken is en we iets gegeten en gedronken hebben (spijtig genoeg niets warms en de rijstmelk viel niet zo in de smaak), namen we afscheid van Philip en reden Gina, Dirk, Mark en ik terug naar Nike om onze auto’s op te pikken.
De vermoeidheid begon te wegen…en toen Gina achter mij reed terug richting Tongerlo en ik haar auto naar andere rijvak zag rijden, wist ik niet goed wat te doen. Gelukkig is er niets ergs gebeurd, maar het bleef nog wel even hangen…

Het is uiteindelijk 8u30 als Gina en ik in ons bedje in Tongerlo kruipen. Ik pols nog even bij Karin hoe laat we op de tussenstop Bobbejaanland verwacht worden: 12u39. De wekker wordt gezet om 11u15. Ik slaap diep, maar onderbroken en ben al voor mijn wekker wakker. De adrenaline, of vooral de angst om te laat te komen en het Team in de steek te laten zeker?
Na een douchke en iets te grabbelen, gaan we even langs de KBC Private Banking-stand (ons Team) om dag te zeggen. We zijn blij hier een koffietje te kunnen drinken. Karin belt me ondertussen want Noël zit goed op tempo. Het zal nipt worden…
Richting Bobbejaanland blijkt een omleiding, verschillende evenementen waardoor we nog wat tijd verliezen. We horen dat Noël met krampen te maken kreeg. Hij liep gisteren ook al 20km… Ik sta in de startblokken als Noël eraan komt. In tegenstelling tot afgelopen nacht, had ik het (ondanks slechts topje en korte short) veel te warm. Van mijn kinésist mocht ik maximum 50 minuten lopen. Ik denk dat hij ook traag bedoelde; al joggend. Ik liep uiteindelijk net geen 9km aan 5’10/km. Blij dat ik een bijdrage kon leveren.

Dan met de auto naar Tongerlo terwijl Gina de laatste 12km loopt voordat onze handbiker de laatste halve marathon doet. Even wennen aan de auto van Gina met automatische versnellingen, maar ik geraak veilig en goed geparkeerd in Tongerlo 😉 en kan de koersfietsen van Karin en Robert naar de controlepost brengen. Die zullen ze zeker nodig hebben om onze handbiker te volgen.
In Tongerlo zijn de eerste teams toegekomen. Een geweldige sfeer! Goede beslissing van de organisatie om Tongerlo als centraal punt te nemen, zo zie je meer teams passeren en is het ook voor de supporters veel aangenamer.
Ik weet niet meer hoe laat Gina toekwam, maar Hans en Luc gingen er als de bliksem van door. Karin en Robert, die al meer dan 80km gefietst hebben (als opwarming zoals Karin zelf zegt), mogen nu echt doortrappen ;-). Tijdens hun lus neem ik de gelegenheid om me te gaan verfrissen: dit deed nog meer deugd als deze in de ochtend…
Rond 15u30 zijn Hans, Luc, Karin en Robert terug daar. Hans heeft zo’n vaart en steekt in de laatste meters nog een andere handbiker voorbij. Wij kunnen als loper niet volgen, maar ach…maakt niet uit: we hebben ’t gehaald. Superblij 🙂 .
Onze juiste eindtijd weet ik nog niet, maar we vermoeden in de buurt van de 28,5u.
De resultaten kan je bekijken op http://www.bibtiming.be/site/run-to-walk-again

Finish RTWA2014

We praten nog een hele tijd na, zijn al aan ’t brainstormen voor 2015… Hans claimt Karin en Robert al als begeleidende fietsers,…
Iedereen een beetje moe, maar vooral héél voldaan. Met een warm gevoel en grote glimlach rijd ik huiswaarts 🙂 Ik had dit niet willen missen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: