h1

Eindejaarscorrida Leuven

december 28, 2014

Het is al weer enkele jaren geleden dat ik de Corrida meeliep. En ik moet toegeven dat – met het weer dat voorspeld werd – ik er ook niet helemaal gerust in was.
Loop ik dan toch mee, wordt Corrida afgelast zoals in 2010?

Maar ja, of je er nu over nadenkt of niet, dit zal het weer niet veranderen.
En dan zijn er toch loopvrienden die met hetzelfde zitten en naar de organisatie bellen (thx Mark), die hem meldde dat het sneeuw- en ijsvrij zal zijn.
Dan kunnen we iets geruster slapen.

Na de wedstrijd vorige week in Lier, had ik een goed gevoel. Leuven is wel een zwaarder parcours, is toch 2km langer en de koude…wat zal dat geven.
Doelstelling: binnen het uur, al hoop ik natuurlijk steeds op beter. Maar geen risico’s nemen…nu er terug een marathon in zicht is.

Gezien ’t al enkele jaren geleden is, de massa is toegenomen en er ook een spreiding is van de 3 afstanden (4 – 8 – 12km), kon ik niet inschatten hoe laat te vertrekken om nog een plaatsje in de Ladeuzeparking te hebben.
Bart zou me oppikken tegen 9u. Hij loopt de 8km, niet onder mijn begeleiding zoals in Kampenhout, want ik loop de 12km, die een uur na de 8km start.

Gisteren – in tegenstelling tot meeste wedstrijden – geen losloopje. ’t Weer was nu niet uitnodigend hiervoor. Wel de nodige stretchoefeningen, want met de bergop- en bergaf zou Achille(pees) het toch te verduren krijgen.

Tegen 8u30 stond Bart aan mijn deur. De zenuwen waren goed te voelen 😉. Parking Ladeuze had nog plaats genoeg. We hadden tijd genoeg, dus na de start te gaan bekijken, tijd om een theetje te gaan drinken. Het was immers veel te koud om buiten te blijven staan. Ik had me nochtans goed ingeduffeld: 5 lagen top en 3 broeken over elkaar. Voor ’t lopen zou ik er natuurlijk wel wat uitzwieren.

Iets voor 10u, naar start van de 4 km om daar te supporteren. De snelle jongens en meisjes in singlet en korte broek! Die zijn dit gewend van bij de crossen.
Om 10u30 start van de 8 km. Bart heel enthousiast (té?), ik zou laatste kilometer meelopen als opwarming.

Rond 11u stond ik aan gerechtsgebouw. Zo kon ik vele lopers zien passeren: Ilka (stevig tempo!), Rik en Rob van JC Veltem, … Het was 11u09 als Bart passeerde en ik aansloot. Het ging goed…. Hij finishte in 45’36” voor 7,88km. ‘Coach’ tevreden 😉

Mijn wedstrijd dan….
Ik wou me niet teveel vooraan zetten, om me niet te laten meeslepen door de massa. Maar lopers voor me waren stuk trager tempo waardoor ik al dadelijk moest slalommen om wat ruimte te krijgen.
Km1 dan toch aan 4’37”. Hoooola…. Ff verschieten als iets verder een loper tegen de grond smakt. Iedereen kijkt bezorgd om maar loopt eigen race verder. Als we aan Ladeuzeplein passeren hoor ik links en rechts aanmoedigen: fijn! Km2 4’45”. Op einde van Parkstraat vraagt Nederlandse loper me hoe ver we zijn. Geen idee. Tot we hoek links omdraaien Naamsestraat op en bord van km3 zien staan. Dan is het bergaf…. De bergop volgt 2 km verder. Die neem ik rustig, wil me niet opbranden.
CorridaEn ik voel dat de eerste kilometers toch wat té snel waren (tja…en dan zeg ik aan anderen dat ze zich niet mogen laten meeslepen).
Af en toe toch een koude wind die snijdt in mijn gezicht. Voor de rest heb ik warm genoeg.
Parcours van 12km is eerst parcours van de 8, dan dat van de 4. Gelukkig in die volgorde, anders zou nog zwaarder zijn. De laatste kilometers aftellen en proberen om tempo rond de 4’45” te houden.
Vanderkelenstraat nog lichtjes bergop; en nog voorbij gesprint door meerderen die zich nog wat frisser voelen dan ik.

Ik finish in 55’36” voor 11,78km (tijd en afstand gemeten met Garmin).
Tevreden over tijd, want ik haal zelfde tempo als in Lier op zwaarder en langer parcours. Maar de dosering kon beter.
Sowieso…ook weer een positieve opsteker voor marathonvoorbereiding!

Tot slot – ook via deze weg – wens ik jullie een gezond, gelukkig en succesvol 2015.
See you next year!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: