h1

Natuurloop Lier

februari 28, 2015

Vorige maand was het niet gelukt, vandaag trok ik wél naar Lier.
Op de weg ernaar toe stelde ik me de vraag wat mijn belangrijkste doelstelling was; wat me het meest voldaan gevoel zou geven: de Halve marathon lopen aan 12km/h (1u46) of – zoals op trainingsschema staat – 30km lopen. Ik koos voor dit laatste…deze wedstrijd is maar een tussenstap naar de Marathon binnen 2 maanden.

Ik was goed op tijd vertrokken, want ik moest me nog inschrijven. Dit ging heel vlot; vlotter dan de vorige keren toen ik wél was vooringeschreven. Het kost wel 2euro meer natuurlijk.
In de hal van CC De Mol, ook een stand van marathon Düsseldorf. Ook deze is op 26 april. Te laat…ik ben al ingeschreven voor Hamburg.

Als ik aan mijn 30km wou geraken moest ik wel wat opwarmen. Het werd een goede 2km. De beentje voelde niet fris 😦 . Oeps! Dan was het toch geen goed idee om gisteren nog te lopen. Donderdag was het niet gelukt en daarom gisteren een ingekorte training afgewerkt.
Lichaam niet forceren dus; een extra reden om op hartslag te lopen.

Vlak voor de start nog even langs de toiletten. Gelukkig waren er 3 vriendelijke dames die me voorlieten, anders had ik mijn start gemist.
Snel naar de piste, goededag aan de lopers van ACKO, die in voorbereiding van Marathon Parijs hier een duurloop kwamen doen. Tempo van 10,5 km/h was voor mij te traag, dus wat naar voren schuiven.
En dan gaat het startschot. 1 minuut te vroeg! Mijn Garmin staat nog niet op; dus ik zal wel enkele seconden missen.

Ik wou hartslag in ’t oog houden, maar had ook een autolap ingesteld per kilometer.
En dit ging bijzonder goed. Rond de 4’43” de eerste 6km’s. Tot km12 lukte het ook nog om onder de 5’/km te blijven, maar vanaf halfweg was het stevige wind tegen. En ik liep de meeste tijd alleen.
Van km14 tot 16 werd ik uit de wind gezet. Amai, wat een verschil! Even recupereren. Thanks guys!
Maar het tempo lag te hoog, en ik moest lossen waardoor ik terug alleen viel. Het tempo zat nu net iets trager dan 5’/km.
Ik was niet de enige wiens tempo was gezakt. Hierdoor naderde ik nog 2 vrouwen. Ik was gestart als 6e vrouw (denk ik), was er al 1 voorbijgegaan, en kon nu nog een voorbij.
Terug focussen: hoofddoel was 30km lopen vandaag, wedstrijd op hartslag (dat was naar de vaantjes sinds de wind tegen).
We lopen bruggetje over, en Hilde roept: nog 2 km. Ja, maar nog wel 1km wind tegen. Ik blijf dus mooi naast een dame lopen. Ik wil niet dezelfde ‘fout’ maken als bij de 10km. En als we draaien, nog op 1km van de finish loop ik weg. Ik kan tempo terug onder de 5’/km krijgen en loop op de piste nog wat sneller.

Halve Marathon LierIk finish in 1u44’08” voor 21,5km (tijd en afstand volgens mijn Garmin). En ja…ben 3e dame 🙂 volgens de speaker . Uitslagen op http://www.aclyra.com: hier sta ik als 4e dame met 1u44’28”. Officiële afstand zou 21,62km zijn. 

Heel blij uiteraard want de 12km/h is ruim gehaald.
Dan nog uitlopen, ruim 6km. Dagtotaal van 30km 🙂 !

Supercontent met deze dag. Een bevestiging dat trainen, focussen op mezelf, en doorzettingsvermogen me ver brengen.

Finish Halve marathon

One comment

  1. knap Katrien . en welke hartslag wil je dan lopen op zo’n dag als vandaag ?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: