h1

Flitsrun Averbode

maart 8, 2015

Het was al enkele jaren geleden dat ik nog in Averbode liep: 2007 ofzo.
De uitnodiging van JC Veltem om zo talrijk mogelijk deel te nemen, en inschrijving betaald door de club (bedankt!) waren een mooie stimulans om nog eens naar Averbode af te zakken.
Hierdoor werd de langere duurloop op donderdagNM gelopen.

Deze wedstrijd paste perfect in het halve marathonschema van zoon Valentijn (en kameraden). Voor hen een eerste testje hoe ver ze staan. Ze lopen de Halve Marathon in Winksele op 9 mei.

GisterenNM genoten van het mooie weer met een fietstochtje. Ik voelde de trainingen van donderdag en vrijdag nog wat in de benen. Als dat maar goed komt….

Gisterenavond liet Valentijn weten dat de kameraden afhaakten: té vroeg voor de jeugd 😉
Hij probeerde er nog onderuit te muizen “mag ik hier geen toertje doen”, maar dat vond ik geen goed idee (als er dan al zou gelopen worden). Vanmorgen tegen 8u25 ging ik hem wekken. Er was nog niet veel beweging.
Tegen 8u50 uiteindelijk vertrokken; Valentijn nog half slaapwandelend.

We kwamen toe in Averbode tegen 9u30 en hadden nog net plaats op de parking van de sporthal. Ook anderen van JC Veltem en Bart (nu ook lid én met club-shirt) arriveerden. We hadden nog wat tijd. Eerst Valentijn inschrijven, enkele wc-bezoekjes, praatjes met andere lopers. Er was immers veel volk naar Averbode gekomen en dit zonnige weer, maakte het des te aangenamer.
Met Wim van de club ‘afgesproken’ dat hij me zou hazen. Voor hem stond er een rustig loopje van 10km op het programma. Hij zou traag starten en me inhalen.

De 4km startte om 10u, de 8 en de 12km startten samen om 10u30.
Korte parcoursverkenning, nog maar eens naar wc (gelukkig was er zo goed als geen aanschuiven bij de vrouwen, in tegenstelling tot bij de mannen), en dan richting start. Luc was zo vriendelijk om mijn vestje bij te houden. Met dit weer was t-shirt warm genoeg (al geloofden de mannen me vanmorgen niet toen ik dit zei).

Ik was té snel gestart. 1e km in 4’22”. Maar zodra er in bos gelopen werd, zakte de snelheid naar rond de 5’/km.
Hartslag zat vrij hoog, en beentjes voelden niet fris.
Aansluiten bij Rudy of Emiel zat er zeker niet in. Ook Tom (die in 2010 ook Marathon Amsterdam liep, en nu in voorbereiding is voor A’pen), liet ik doorgaan. Het was maar kort samen lopen 😉

Ik finish in 55’49” voor 11,72km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin), luid aangemoedigd door de groep JC Veltem.
Ik wordt zo 5e vrouw, op enkele seconden na de 4e. Toch een beetje ontgoocheld dat ik de 13km/h niet haalde, maar parcours (vooral de stukken in het bos) was niet mijn ding. Ik ben duidelijk een ‘wegloopster’.
Heel fier op Valentijn die bijna 12km/h op de 8km haalde en zo een stukje bij zijn 1e halve marathon komt.
En Wim…die bleek toch zijn eigen wedstrijd te hebben gelopen (binnen rond de 50′): dit zal hem meer voldoening gegeven hebben dan mij te hazen.

Uitslag van de 12km

Nu nog wat uitfietsen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: