h1

Trainingsloop Breda

maart 22, 2015

Een 2-tal weken geleden kreeg ik een mail van Jan om samen een trainingsloop te doen. Jan en ik hebben mekaar leren kennen via mijn blog; zal ondertussen jaar of 5 geleden zijn (?). Jan liep (toen) ongeveer dezelfde tijden als ik op een 10km, maar met wel een verschil op de marathontijd. Meerdere jaren was ik – in zekere zin – haasje. Tot vorig jaar…want toen liep Jan 3u07 in Eindhoven en was mijn PR eraan 😉

Fijn dat Jan, nu in voorbereiding voor Marathon Wenen (12/04) me voorstelde samen eens een langere training te doen. Ik twijfelde..de trainingsloop in Breda was 35km. Anderzijds geniet ik van het samen trainen met andere marathonlopers en zo konden Jan en ik wat bijpraten.

Vorige week zondag liep ik Jan weten dat ik mee ging, maar het mailtje dat ik terugkreeg was minder goed. Jan had die dag de Vijverrun gelopen en nadien zijn knie bezeerd. En gezien de Marathon nog steeds het hoofddoel is, was het een wijze beslissing om niet te gaan.

OK, dan niet…
Tot donderdag Wim (in marathonvoorbereiding voor Antwerpen 26/04) een SMS stuurt en wat info vraagt over die trainingsloop. Hij was wel geïnteresseerd. Dit liet mij terug twijfelen…
Na een nachtje slaap was het beslist: ik zou gaan. Bart had al voorgesteld te rijden en ook hij zou daar zijn training (voorbereiding 20km Brussel) kunnen afwerken.

Vrijdagavond op het ledenfeest van JC Veltem met Wim nog overlegd. Maar toen kon ik hem nog niet overtuigen. Gisterenavond dan toch telefoon: hij ging mee!
Trainingsloop Breda
Vanmorgen rond 7u45 vertrokken we (Bart, Wim en ik) richting Breda. Vroeg voor een zondag!
De start (voor snelste tempo) was om 9u30. Zelf hadden we gekozen voor tempo van 6’/km. Voor ons een lsd (Long Slow Distance) en met de 1e keer zo’n afstand was dit al voldoende. Bovendien was dit dan ook het tempo waar Bart kon meelopen.
Bart twijfelde tot 5′ voor de start of hij nu de 1e 10km, dan wel de laatste 10km zou meelopen..maar volgende mijn advies. Meer fun op het einde en dan zou hij zich ook een finisher voelen i.p.v. een afhaker.

Voor het tempo van 6’/km was er veel volk. Daarom 2 groepen. Wim en ik kozen voor de eerste groep. We liepen ook meestal op kop, tot ongenoegen van een van de pacers.
Voor Wim, die gisteren in Vilvoorde nog een wedstrijd liep aan 14,1km/h was dit een traag tempo. Maar een mooie manier om op lage hartslag te (leren) lopen.

Het parcours ging langs mooie (fiets)paden. En elke 5km was er bevoorrading met water of AA Drink. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om nieuw gellekes (First Class nutrition) uit te testen. Deze werden goed verteerd trouwens (voor zover dit kan met een gelleke 😉 ).

Km 20, aan de bevoorrading, staat Bart. Neen, hij sluit nog niet aan, maar wou ons wat aanmoedigen.

Een beetje verder moet ik even van de weg af voor een tussenstop: met een volle blaas lopen is niet makkelijk. Nadien versnellen om terug aan kop van de groep te lopen. Het was een km in 5′ (i.p.v. 6′).

Rond km 23 sluit Bart aan; ook aan de kop van de groep. Het tempo ligt hem ook.
Ik zie ondertussen de klok verder tikken… Dit is terug grenzen verleggen.
De groepen vanaf 6’/km zouden 33km lopen. Wie echt aan de 35km wou komen, mocht nog enkele rondjes doen op de atletiekpiste. Voor Wim en mij is het voldoende.
Ik stop de klok op 33,15km in 3u17’04”. Bart doet nog 1 ronde op de piste om zo zijn uurtje vol te lopen.

Ik ben blij dat ik voor deze trainingsloop gekozen had. Bedankt voor de tip Jan en spijtig dat je er niet bij was. Dit is zeker iets om op te volgen bij volgende marathons.
Terug thuis, voelde ik de beentjes wel (gelukkig was ik niet de enige). Er is dus nog wat werk aan de winkel voordat we aan de start staan in Hamburg.

One comment

  1. 🙂
    oei, de pacers voorbijsteken is inderdaad absolutely not done ginds in Breda…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: