h1

Run To Walk Again 2015

oktober 4, 2015

Sommige evenementen worden dadelijk in mijn agenda genoteerd – omdat ik ze niet wil missen. Run To Walk Again is er zo eentje.

Twee jaar geleden last-minute in het team. Toen ook het slotteam, en zelf een 26km in totaal gelopen.

Vorig jaar, net uit blessure… Ik mocht het nachtteam begeleiden met de fiets, om dan, na enkele uurtjes slaap, toch 9 km af te haspelen.

Dit jaar deelname via Bolero Bulls. Ik ‘koos’ opnieuw voor het subteam met de laatste +/- 100 kilometers: met de lus richting Herentals ziekenhuis en de lus Heist-op-den-Berg. Daarna is het aan handbiker om laatste halve marathon af te werken.

In ‘mijn‘ team kon ik ook rekenen op Karin en Robert als vaste fietsers: ook voor hen is het de 3e keer. Ook Gina (loopster) staat er de 3e keer.

Zo kunnen we de ‘nieuwelingen‘ wat opvangen en vooral geruststellen 😉

Zaterdagmiddag startte team Bolero Bulls. Via sms hielden we mekaar op de hoogte. Want over de afstand van 8 marathons kan er al wel eens een verschil zitten tussen planning en werkelijkheid

Gisterenavond in bed tegen 23u30. Op dat moment leek er een achterstand te zijn van zo’n 45′ op oorspronkleijk plan. Wekker tegen 6u, want als we op oorspronkelijke plan bleven (en niet trager of sneller), zouden we om 7u30 in Tongerlo moeten zijn om een uurtje later te starten.

Bart zou meegaan van ’s ochtends en met auto begeleiden. Het lopen vlot momenteel niet zo goed en zo kan hij toch ook genieten van deze ervaring. Ik ‘zou’ dan wel wat meer lopen 😉

Dus meer dan de 12km die ik enkele weken geleden voor mezelf had genoteerd. Hoeveel het er effectief zouden worden, liet ik van het moment afhangen.

s Nachts berichtje van het vorig team. Ze verwachtten tegen 9u in Tongerlo toe te komen. Nog 25′ vertraging op oorspronkelijke planning. ‘Mijn‘ team verwittigd en dan tijd om ons – rustig – klaar te maken. Loopkledij al aan, maar lopen zal pas tegen 13u30 zijn.

Uiteindelijk toch 9u16 als ‘mijn’ team kon starten. Kristy startte als 1e. Zij nam 20km voor haar rekening. Châpeau want ze is nog maar net terug van een loopavontuur met 152km op enkele dagen.

Als 2e was het de beurt aan Laurence. Nog niet lang papa en maar getraind tot 10km. Toch liep ook hij 20km!

Yannick mocht onze 1e lus afwerken. In Tongerlo konden Laurence en Kristy uit de auto; Gina kwam erin. Na Yannick’s 10km, was het mijn beurt.

Tempo lag rond de 5’20 soms 5’08 per kilometer. Ik wou graag een lange duurloop doen, maar kon ik dit volhouden? In Heist-op-den-Berg 2 ‘bergjes’ na mekaar. En de moed zakte; evenals het tempo. Even dacht ik eraan te switchen, maar na gelleke en terug vlak lopen, zag ik het weer zitten.

Ondertussen was Robert – een van onze vaste fietsers terug naar Tongerlo gefietst. De handbiker moest immers ten laatste om 16u starten.

Ik liep uiteindelijk mijn 20km in 1u45′ (gemiddeld tempo van 5’16/km) 😄

Gina nam de laatste 13km voor haar rekening.

En 5′ later kwamen onze handbiker Kris en Robert eraan. Kris had tempo opgetrokken en reed zo’n 30km/h!

Samen met de rest van het het team liepen we binnen. En dan op de foto. Supergevoel (het binnenlopen hé).

Na een frisse douche en wat eten, volgde nog een verrassing: Bolero Bulls 3e in de categorie van meer dan 17 lopers. Kers op de taart?!

Het was weer superfijn. En ja hoor:  1-2 oktober 2016 staat al in mijn agenda 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: