h1

Halve Marathon Etten-Leur

oktober 25, 2015

Na de RunToWalkAgain, kwam de ‘honger’ naar het lange lopen weer naar boven… Om de motivatie hoog te houden 😉 schreef ik me in voor de Halve Marathon van Etten-Leur.

Naast de Halve Marathon is er ook een 5 of 10km en ook de Marathon. En toch had ik er nog nooit gelopen.
De Halve Marathon start om 14u. Rond 11u15 vertrokken. Etten-Leur is een eindje rijden en ik ben er graag op tijd. Ik moet toegeven dat ik meer stress had om parkeerplaats te vinden (als ik site las), dan voor de wedstrijd zelf.

Tegen 12u30 toegekomen. En ik kon nog parkeren vlakbij de inschrijving. Betalend weliswaar, maar wie weet hoe ver ik anders moest staan. De start was trouwens ook net om de hoek, zodat ik nog tot laatste moment aan mijn spullen kon.

Ik had me vooringeschreven en kon snel nummer halen. Daar kwam ik Dave (ook van JC Veltem) tegen. Normaal gezien zou hij zijn vrouw begeleiden bij het lopen, maar zij sukkelt met de rug, waardoor Dave toch zijn eigen wedstrijd zou doen. Hij polste nog even naar mijn richttijd, maar Dave is wat sneller 😉

Gezien ik niet zo veel getraind heb en al een tijdje geen wedstrijden heb gelopen, was het moeilijk om een voorspelling te doen. Ik had bij de voorinschrijving opgegeven om tussen de 1u40 en 1u50 te finishen (startvak 2), waarbij ik dan vooral aan de 1u50 dacht.

Na een korte opwarming van 1,5km, ging ik mijn startvak opzoeken. Ik maakte een praatje met een jonge kerel: het zou zijn 1e halve marathon worden. Ik gaf nog wat tips (niet te snel vertrekken, voldoende drinken,..) en weg waren we.
Een hele bende daar in Etten-Leur en ook veel supporters. De start was draaien en keren in centrum Etten-Leur en we liepen bijna op mekaars hielen. Niet leuk en ik heb dan steeds de neiging te versnellen tot ik wat plaats heb. Daardoor de 1e kilometer 5’02”. Ook de volgende kilometers gingen rond de 5’/km.
“Té snel” zei ik tegen mezelf “Dit kan je niet volhouden” maar ik wou ook wel proberen en zien waar ik strandde. “Think positive en ge moogt wel eens diep gaan” heb ik verschillende jaren meegekregen.
Elke 5 kilometer is er bevoorrading: water, sportdrank, appelsien en banaan. Ik neem enkel wat water; ik heb zelf gellekes mee.
Ondertussen passeren we af en toe al eens een marathonloper. De Marathon startte om 11u45; zij doen 2 rondes.

Kilometer 10 zegt de klok aan de kant 50:02. Bijna halfweg…
Het parcours is mooi: met stukken in de natuur die er nu heel kleurrijk uitziet. Ik kan er toch een beetje van genieten. Ik blijf het tempo rond de 5’/km houden, maar hartslag stijgt. Af en toe water kappen over polsen en dan gaat die eventjes naar beneden. En ik neem dankbaar een spons aan om me te verfrissen. Het is schitterend loopweer! En ik ben blij dat ik korte broek en t-shirt heb aan gedaan (topje was misschien nog beter?), terwijl ik er sommigen in lange broek en lange mouwen zie lopen. Ik zag er eentje blootvoets lopen, eentje op Kangoo Jumps en eentje op Vibram Fivefingers. Ik houd het bij mijn vertrouwde Brooks Defyance.

Vanaf kilometer 16 is het aftellen… en ik begin te rekenen waar ik kan uitkomen. Ondertussen heb ik mijn doel al bijgesteld en hoop ik op 1u45 ipv 1u50.
Het bruggetje op is iets lastiger nu dan in de eerste kilometers 😉
De supporters roepen dat het niet ver meer is. Maar pas als ik de finishboog zie, durf ik te versnellen. Ik druk af voor 1u44’35”. Supertevreden omdat ik het tempo heb kunnen aanhouden, ook al ben ik diep moeten gaan 🙂

Met een fijn gevoel reed ik terug naar België. Een mooie afsluiter van het weekend!
imageimage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: