h1

Nog 2 weken

november 1, 2015

Valencia komt nu echt dichterbij! De reisdocumenten zijn er al voor een leuk weekendje weg.
In mijn valies: ook mijn loopspullen 😊.

En de vraag die ik dan krijg: “wordt het dan toch de Marathon?”

Op het moment dat ik aan de marathonvoorbereiding zou starten (half augustus), was ik moe. De Halve marathon in Zaventem liep ik niet mee wegens al derde plat-af-dag in de vakantie. Dit was niet het moment om kilometers te gaan opbouwen… Meer nog: ik nam een complete loopstop van ruim 3 weken.
Mijn vakantie in Portugal was dan ook om extra uit te rusten. Ik was ervan overtuigd dat Valencia een citytrip zou worden, met – misschien – 10 kilometer rustig sight-seeing.

Half september startte ik terug met lopen. Mijn engagement naar de RunToWalkAgain wou ik wėl nakomen, maar dan iets van 12km ipv 20.

27 september: marathon Berlijn. Ik volg de beelden live. Kippenvel! En supertrots op wat de Belgische atleten hier neerzetten.
Bart ziet hoe geboeid ik kijk en vraagt “en… Valencia… Kan het niet meer?”
We zijn dan nog 7 weken voor de start van Valencia. Mijn langste afstand na de loopstop van ruim 3 weken is 10 kilometer. Ik weet niet meer wat en óf ik iets antwoordde, maar de vraag bleef in mijn hoofd spoken.
Thuis gekomen bekijk ik enkele marathonschema’s. Is het nog realistisch om de Marathon te kunnen uitlopen? Of start ik en zie ik wel waar ik strand? Of ga ik voor Halve Marathon en stop onderweg? Of speel ik op “save” en kies voor de 10 kilometer?

Ik moet nog niet beslissen…. Maar wil wel proberen de afstand op te drijven.
Daarom dat ik uiteindelijk toch 20 kilometer liep tijdens RunToWalkAgain. Het was een test voor mezelf. Maar 20 kilometer lopen is nog niet de helft van de Marathon. 20 kilometer lopen is normaal het vertrekpunt van mijn marathonvoorbereiding van 12 weken. Nu restten er nog 6 weken.

Een week later, op 11 oktober (gelijk met Marathon Eindhoven) de volgende test: 30 kilometer. Het lukt, maar ik voel uiteraard dat ik weinig kilometers in de benen heb. Mijn weektotaal is slechts 55 kilometers en ik ben nog geen maand terug beginnen met lopen.

Op aanraden van mijn osteopaat Jos, boek ik een dieptemassage bij Luc. Man man…aangenaam is ook iets anders! Maar – vooral de bovenbenen – zitten zeer vast en moeten losgemaakt worden. Twee dagen later doe ik een rustig loopje: het is nog wat pijnlijk, maar na het loopje zijn de benen duidelijk lichter.

Die benen lopen op 19 oktober een tweede dertiger. Al moet ik toegeven dat het nog niet vlot loopt 😦 ; laat staan dat ik er nog 10 kilometer kan bij doen.

“Think positive” en “ge moogt wel eens diep gaan”…. Dat zal dan wel moeten. Een testje – traditioneel 3 weken voor de Marathon: Halve Marathon Etten-Leur. Heel tevreden, maar ik merk opnieuw dat ik de kilometers niet in de benen heb.

Vanochtend stond mijn laatste dertiger op de planning. Nieuw parcours: van Veltem naar Tremelo en zo kon Bart de laatste kilometers meelopen. Tevens zijn test voor de 10 kilometer in Valencia.

valencia2En… Wordt het dan toch de Marathon? Wel… ik hėb geen andere keuze meer dan starten voor de Marathon want de 10 kilometer is ondertussen volzet.
En ja, heel graag wil ik ook finishen in de Stad van Kunst en Wetenschap. Al is dit met deze zeer beperkte voorbereiding heel wat minder evident.

One comment

  1. Jeanke likes this! 🙂Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: