h1

Lentejogging

april 3, 2016

De Lentejogging stond al een tijd in mijn agenda. Maar of het nu was om te helpen, te supporteren of zelf te lopen was nog niet duidelijk.
We zouden immers pas zaterdag (gisteren) terug komen van skivakantie en bovendien kan Bart niet kan lopen (cfr. voet verzwikt in Averbode).

Ik wou dit weekend wel terug een duurloop doen van 2u. Dit was ondertussen ook al weer van half maart geleden…
Gisteren liet de planning niet toe om die duurloop te doen, dus besliste ik om dan toch de Halve Marathon mee te lopen – als training.

Gisteren late namiddag even loslopen en zwaarste stukje van parcours doen. Dit lusje mocht ik vandaag 4 keer doen.
Niet dat het me onbekend is: 2 jaar geleden liep ik hier de Halve Marathon in voorbereiding van Marathon Luxemburg.

Nu niet in Marathonvoorbereiding, geen goede conditie (komt het nog ooit terug?): dus geen wedstrijd, maar doorgedreven (bleek achteraf) training.
Doel: finishen onder de 2u.

Rond 13u30 vertrokken naar Warot; op gemakje, te voet. Eerst wat bijpraten dan pas nummer halen. Mijn magneetjes was ik vergeten 😦 dus sinds lang werd borstnummer nog eens met veiligheidsspeldjes vastgeprikt. Vanmorgen club t-shirt aan, maar gezien de warme temperatuur, toch geopteerd voor topje. Dus club t-shirt blijft intakt 😉

De Halve Marathon zijn 4 toeren. En ik kon rekenen op loopmaatjes die me laatste 2 rondes zouden vergezellen.

De 10,5km en de Halve Marathon starten samen; de 5,2km was een kwartiertje eerder vertrokken.
Ik liet me toch nog wat meeslepen: eerste kilometer aan 5’19”. Probeerde me zelf in te tomen, niet altijd even makkelijk 😉 . Aan het spoor zet ik me achter een groepje; een beetje uit de wind.
1e rondje rond de 27’…nog 3 te gaan.

2e rondje gaat ook nog vlot; misschien omdat ik ondertussen ook een praatje was aan het maken met een fervente Halve Marathonloper (elke 2 weken een Halve Marathon).
Doorkomst 2e keer rond de 56′.

met IlkaEen beetje verder, aan de kerk, staan Ilka en Krystle. Zij liepen al een stevige 10,5km en zouden een rondje uitlopen met mij. Ilka heeft goed ‘getrokken’. In de bergopjes begon ik de beentjes goed te voelen. Tempo toch proberen houden rond de 11km/h (al wat meer dan training dus).
Als ik voor de 3e keer aan lusje begin, zie ik Bart staan. Hij moedigt ons aan; ik doe teken dat ’t zwaar is. In de bergop zeg ik ook aan Ilka dat ik overweeg om te stoppen na 3 toeren. Maar dat vindt ze geen goed idee. Ze laat tempo wat zakken, zegt me op ademhaling te letten en krijgt me zo terug op spoor.
Bedankt Ilka en Krystle!
Doorkomst 3e keer rond 1u26′.

Voor de laatste ronde kreeg ik weer begeleiding; van Johan die in topvorm is en vandaag de 5,2km won. Ook hij zet me af en toe uit de wind, geeft een aanmoediging. Op 2km van de finish moeten we nog een vrouw laten passeren. Dan is het weer even focussen: doel was geen wedstrijd, maar finishen onder de 2u.
En dat zit er in. Thanks Johan!

Een laatste aanmoediging van Johan en dan luid toegejuicht door Bart en leden JC Veltem kom ik over de finish in 1u57’03” voor 21,16km (tijd en afstand gemeten met Garmin). Officiële uitslag: 1u57’19” vind je op site JC Veltem.

met BartMoe maar voldaan; ik zal goed slapen vannacht 🙂 Klaar voor nieuwe workweek 😉 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: