h1

20km van Brussel

mei 29, 2016

Dit is waar het allemaal begon in 2006; hoe ik ontdekte dat ik graag lang loop. Daarom probeer ik er een traditie van te maken. Maar dit lukte niet steeds. Vorig jaar bijvoorbeeld, moest ik afhaken wegens blessure.

Als ik voorgaande jaren net in na-piek van voorjaarsmarathon zat, is de focus nu op het meelopen en genieten van de sfeer.
Het is ook al enkele weken geleden dat ik 20km liep. Ik volgde enkele weken het halve marathonschema van de Marathonrevolutie. Maar week af voor de Fura 10 Miles (16km ipv. 9km).
Ik moet toegeven dat die 16km me ook vertrouwen gaf dat het wel zou lukken.

Afgelopen week in Portugal. Niet mijn eerste keer en ook nu ging ik er lopen. Ideale voorbereiding of niet? Wie zal het zeggen?

Gisterenvoormiddag ging ik even loslopen: met nieuwste loopschoenen; maar eerste keer met nieuwe zolen. In Portugal goed ingewandeld, dus tijd om ook eens mee te lopen. Mijn vorige zolen dateerden van 2010 en waren na +/- 10.000 kilometers (en 8 marathonvoorbereidingen) aan vervanging toe.
Namiddag naar Bart. Hij gaat mee als supporter; loopt dit jaar spijtig genoeg niet mee: de omgeslagen enkel in de Flitsrun zorgde voor roet in het eten.

Zondagmorgen: wekker om 6u30. Ontbijt (havermout) om 7u en kwartiertje later in auto richting Kraainem. Op de radio horen we nog het weerpraatje: het zou niet droog blijven voor de 20km 😦
Rond 7u45 komen we toe in Kraainem. Het is hier heel rustig. Slechts 1 dame voor ons om metroticket te kopen. Vorig jaar was het drukker. Zouden er toch afhakers zijn omwille van het slechte weer? Of de (nog steeds) terreurdreiging? Of door de treinstaking?
StartBrusselIets over 8u komen we toe in Merode. Dan door het Jubelpark en naar de KBC-stand om mijn startnummer en t-shirt op te halen. Thanks Sportify@KBC!
Binnen ga ik mijn andere collega’s opzoeken, mij al wat herkleden,…

Terug buiten de sfeer wat opsnuiven. Het is drukker aan het worden. 9u: tijd voor mijn banaan.
Ondertussen komen we nog wat volk van JC Veltem tegen. Altijd leuk. Zelf voel ik me nog steeds relax. Ik twijfel wat ik met de pet doe: volgens buienalarm maar klein beetje regen, dus beslis ik ze niet mee te nemen.
Nog even terug naar binnen: laatste wc-stop, compressiesokken aan en tegen 9u45 naar de start. Ik hoor ondertussen de Bolero al spelen. Oeps! Toch even versnellen dan. Ik start in box2; dus in principe 10u05.
Aan mijn box neem ik afscheid van Bart. Ik zou hem zien rond km16; en dan kan hij me een gelleke aanreiken, vlak voor de bergop.

Het parcours is licht gewijzigd; we lopen niet door de Wetstraat. Fijn, want nu hebben we eerst een stukje bergaf.
Km1 kom ik door aan 5’05″/km. Oeps…iets te snel. Maar hartslag zit goed.
Ik voel wel dat de beentjes nog niet echt veel power hebben als ik bergop loop; maar het tempo blijft goed zitten. Het is warm en ik kap regelmatig wat water over me. De regen blijft – voorlopig? – uit.
Vanaf km6 lopen we in Ter Kamerenbos en dit doet deugd. En iets voor km10 staat de KBC-DJ-brug: mijn collega’s waren een feestje aan het bouwen en de lopers deden mee! Het geeft toch een boost.
Halfweg en nog steeds tempo boven de 11km/h. Maar het zwaarste moet nog komen. Hoe gaan de beentjes dan reageren?

Het wordt zwaarder en ik kap iets regelmatiger water over me. Zo probeer ik me ‘fris’ te houden.
Rondom mij zijn er meerdere groepen met gehandicapten (die kinderen/personen) in groep dragen. Chapeau dat ze dit doen! Hierdoor was het wel slalommen. Ik houd me wel aan de rechterzijde…zo had ik afgesproken met Bart.
Die zie ik iets na km16. En dan…klaar voor de bergop. 1,5km klimmen. Ik doe het rustig; rond de 10km/h.

Km18 zwaai ik naar de camera. Niet zo een goed idee? Ik voel mijn rechterkuit trekken! Dus toch maar wat rustiger doen.
Helemaal doorlopen lukte ook niet de laatste kilometer door het slalommen. Maar de laatste meters kan er nog een sprintje af.

FinishBrussel
Ik finish in 1u43’59” voor 19,89km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin).
Officieel 1u44’05” voor 20km (of 11,76km/h).
Heel tevreden met deze wedstrijd en klaar om terug wat meer te gaan trainen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: