h1

Leeuwerikloop

juni 18, 2016

Wie denkt er nu aan om op een regenachtige (is nog licht uitgedrukt!) zaterdagmorgen naar Sint-Pieters-Leeuw te trekken om daar 12km heuvelachtig te gaan lopen? Ikke dus.
Jan en ikIk had dit immers ‘beloofd’ aan kameraad Jan. Het is zijn club die deze jogging organiseert. En het is al weer maanden geleden dat ik hem nog zag. En vandaag is hij jarig!

Ik moet toegeven dat ik de moed me wat in mijn schoenen zakte toen ik Jan’s beschrijving van het parcours las van hoe erg het er bij lag.
2x bergop en stukjes onverhard en een plaats waar het water de bovenhand neemt. Dit alles mag ik 2x doen voor de 12km:-)

Rond 9u vertrokken, met koffer vol reservekledij /- schoenen, en hopend dat het droog zou zijn tijdens de jogging.
Jan stond aan de parking en ik had nog een van de laatste plaatsjes.
Bart komt net na mij toe en parkeert wat verderop zodat hij vroeger kan vertrekken (hij doet de 6km).

We gaan ons inschrijven en komen ook Eric van JC Veltem tegen. Ook hij doet de 12km en hoopt binnen het uur binnen te zijn. Een zwaar parcours, herinnert hij zich van vorig jaar…

Doordat er een stukje is waar we de plassen niet gaan kunnen ontwijken, beslis ik mijn ‘oude’ loopschoenen en zooltjes aan te doen. Morgen staat er een langere duurloop op het programma en die doe ik graag met droge schoenen.

De start is om 10u30. In de voormiddag (in tegenstelling tot andere jaren) wegens de match van de Rode Duivels in de namiddag.
Aan de start zie ik nog collega Maarten. Het is ook al weer enkele jaren geleden dat ik hem zag; toen bij de 20km van Brussel. Hij heeft zich ondertussen bij een atletiekclub aangesloten en is dus serieus aan het trainen 😉

Ik loop niet veel wedstrijden, dus is het moeilijker om in te schatten wat kan op dit moment. Rekening houdend met de 20km (parcours dat volledig verhard is), zou ik rond de 11,5 en 12km/h kunnen lopen. Maar op een heuvelachtig parcours loop ik natuurlijk geen constante snelheid.
De eerste 2 kilometer zit ik onder de 5’/km, maar dan komt de 1e bergop. Ik doe het rustig… tempo zakt naar 10,5km/h. Verschillende lopers gaan me voorbij, maar in de bergaf maak ik dit meestal wel goed.
Ik ben blij dat ik de beschrijving die Jan doorstuurde toch even las; want zo weet ik wat er komt. Maar het zijn wel 2 rondes natuurlijk.
Er is voldoende waterbevoorrading: op 3 plaatsen per ronde. Ik neem steeds een bekertje; een klein slokje en de rest is om me te verfrissen.
In de laatste kilometer van de eerste ronde gaan we op een rood grindpad. Hier zou ook ergens de plas zijn. En ja hoor… de dame voor me probeert langs zijkant en stappend, maar dit heeft geen zin. Je moét erdoor. Natte voeten en water dat opspat tot aan de knieën.
Ik kom na een ronde door iets onder de 30′.

De tweede ronde is er een pak minder volk, en je voelt de wind veel beter.
Ik probeer in hetzelfde ritme te blijven… Al gaan die 2 bergopjes toch moeilijker. Een tweede keer de plas; nog wat vals plat en dan laatste recht lijn naar de finish.
Mijn Garmin noteerde 58’33” voor 11,83km (officieel: 58’35” voor 12km).
Zeer tevreden; terug boven de 12km/h 🙂 en een goede training.

Jan was binnen op 49’04”, Bart liep zijn 6km op 35′.
Samen met Eric en Bart nog wat gaan uitlopen en praten over Marathonplannen.
Dat gesprek werd nadien met Jan verder gezet 😉 We zien wel welke joggings we komende maanden samen kunnen doen.
De Leeuwerikloop is zeker om terug te komen. We kregen een goed gevulde zak mee naar huis en op de aanwezigheidstombola vielen Bart en ik in de prijzen: ik een voetbalshortje en Bart een haardroger.

PS. we hadden geluk…slechts een heel klein beetje miser; de grote buien die kwamen pas als ik naar huis reed

One comment

  1. Heel erg fijn dat jullie er bij waren!
    Tot binnenkort…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: