h1

Halve Marathon Zaventem

augustus 15, 2016

Het is al weer 4 jaar geleden dat ik nog in Zaventem liep. En die laatste (in 2012), vergeet ik niet snel: tropische temperaturen en toch goed gelopen.

Ook vandaag zou het warm (maar gelukkig niet tropisch) zijn. En Zaventem is geen makkelijk parcours.
En toch loop ik er graag.

Meestal, ook nu, zit ik immers in Marathonvoorbereiding en dan zit 21km lopen al in de benen. Bovendien- voor mij toch – kan ik wedstrijden in Marathonvoorbereiding beter relativeren, omdat dit niet het hoofddoel is.
Dat hoofddoel is (pas) op 2 oktober: Marathon Keulen. En de voorbereiding gaat goed.
Behalve…ik heb voor ’t eerst last van blaren. Dus hopelijk zouden deze me niet teveel last geven tijdens deze wedstrijd.

Rond 12u40 vertrokken Bart en ik naar Zaventem. Bart zou er de 10km lopen. Parkeren aan het zwembad. Daar zien we al dadelijk Jo. Hij loopt 16/10 zijn eerste Marathon in Amsterdam. Hij sukkelde met knieblessure maar had zaterdag geen last gehad in Holsbeek, dus zou vandaag toch de Halve Marathon meedoen.
Op weg naar de inschrijvingen kruisen we ook Eric van de club. Ook hij is in Marathonvoorbereiding voor Amsterdam en loopt de Halve mee.

Dwars door Zaventem maakt deel van loopcriterium dus had ik mijn nummer al. Niet dat ik dit jaar veel wedstrijden meeliep: Fura 10 Miles en
Lentejogging. Wieweet volgend jaar terug meer?

Ondertussen was ook Wim van de club er en ook Jan. Even gepolst welk tempo zij gingen lopen…maar was te snel.
Mijn doel: 12km/h of 5’/km.

Het was warm en zon begon heviger te schijnen. Ik had me voorzien: petje, zonnebril en belt met flesjes water.

Rond 13u:30 bericht van Johan: hij zou toch naar Zaventem komen. En me begeleiden met fiets? Dat had ik hem vorige week al lachend voorgesteld. Ik begeleidde hem tijdens Marathon Antwerpen dit jaar.

De start van de Halve Marathon is aan het park en om 14u. Ik voelde me vrij relax. De start toch weer te snel… Ik zie Johan rechts van de baan staan: hij heeft stevig tempootje gereden om er op tijd te geraken. Enkele records gebroken 😉

Na eerste bocht gaat het aan dadelijk bergop. Ik probeer me niet té veel te laten meeslepen, tempo laten zakken. En dan even ‘recupereren’ op de brug.
Het tempo schommelt: 4’30”, 4’45”, 5’00, 5’15″… Dit heeft uiteraard ook met het parcours te maken.

Zaventem00

Eerste bevoorrading aan voetbal, na 5-tal kilometer: ik kap water over me en neem een spons aan voor onderweg.
Een beetje verder geeft mijn Garmin een signaal: telt af, 30 seconden en dan staat het terug op horloge. Ik snap er niks van (toen toch niet) en zet het zo snel mogelijk terug aan. Achteraf blijkt dat mijn run toen pas is beginnen registreren 😦

Zaventem05

Ruim 5 kilometer verder passeren we aan de start van de 10km. Ilka is aan het opwarmen; Bart staat me aan te moedigen. Het gaat goed…
De bergopjes doe ik rustiger; gun me tijd om te recupereren. “Tempo blijft iets boven de 12km/h zitten”, zegt Johan. Hij geniet ervan om me te begeleiden en neemt ook tijd om foto’s te nemen 🙂 Bedankt!

Zaventem01

Zaventem02
Doordat mijn Garmin pas na 5-tal kilometer was opgesprongen, was het moeilijker om in te schatten hoeveel er me nog te wachten stond. Al herinner ik me dit parcours wel; voornamelijk de bergopjes 😉
Met nog een 4-tal ? kilometer te gaan, zie ik Wim. Hij heeft het moeilijk, probeert aan te klampen, maar lukt toch niet.

De laatste kilometer is dezelfde als de 1e: over de spoorwegbrug en deze keer is het dan bergaf! In het park nog een beetje bergop (maar nu op de asfalt ipv gras vroeger) en dan bergaf op het gras naar de finish.

Geen eigen tijd en afstand; zal rond de 1u41′ zijn voor 20,5km, denk ik. Tevreden en met een goed gevoel 🙂 . Op schema voor Keulen 😄 !
Officiële uitslag: 1u41’38” voor 21,097km. Bekijk de uitslagen online op http://loopcriteriumvlaamsbrabant.be/uitslagen.html

One comment

  1. Dag Katrien, amai, 1u41 is een mooie tijd, in die omstandigheden ! Dikke proficiat ! En ook een mooie plaats bij de Dames hé ! Keep going … !!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: