h1

Haachtse loop

augustus 21, 2016

Het weer zag er niet goed uit…maar het zou me niet tegenhouden. Ik had wat kilometers te lopen en een wedstrijd meelopen is soms nog beter dan zelf thuis trainen. Want dan zou (ik toch) makkelijker opgeven/niet vertrekken.

Vorig jaar liep ik eerste keer in Haacht. Toen de 10km en deels begeleiding van Bart en Hilde. Nu waren Bart en ik ingeschreven voor de 15km.

Aan de start zagen we de broers Eggerickx. Wim zou ook de 15km lopen. Maandag, bij de Halve Marathon in Zaventem waren we ook samen gestart, dus vandaag nog eens proberen. Starten aan 5’/km (12km/h) en dan proberen elke ronde wat te versnellen.

Wat ik een beetje vergeten was: parcours is 75% onverhard. Niet mijn ding dus.
En ja hoor, we kregen er ook nog een bui bovenop. Dit maakte dat er wat plassen stonden en het soms ook goed glibberig was.

Wim houdt het tempo in het oog. Op de – beperkte – stukken asfalt, gaat mijn tempo richting 4’45″/km. We komen 1e ronde door en ik zie op de klok 24’06”. Maar 1 ronde is geen 5 kilometer. Spijtig dat men niet wat meer moeite doet om de afstanden correct te krijgen…

Elke ronde is er ook een bergopje naar de dijk. Vorig jaar nog op te lopen. Nu staat er een trapje. Wim loopt de trap op met 2 treden tegelijkertijd. Ik ben wat voorzichtiger… Als ik terug bij Wim ben, zegt hij “Trappen is je ding niet, hé?”. “Neen, en ook het onverharde niet.” “Maar je loopt wel graag op kop?!”. “Ja,” geef ik toe “ik zie graag waar ik loop; zeker op onverhard parcours”.
We zijn dan halverwege, en Wim wou 2e helft sneller lopen. Maar hij lostte…

Een kilometer verder een praatje met een jonge gast als we weer over een vettig stukje gelopen hebben: “Oef, we zijn toch niet uitgeschoven! Maar jij mag er nog een ronde bij doen?”. “Klopt, en dan nog wat uitlopen…”. Een zucht en dan zet hij zijn versnelling in voor zijn laatste kilometer.

Ik kom 2e keer door en zie op de klok 47’56”. Snellere ronde dan de eerste dus. Maar de 3e ronde wordt eenzamer: geen lopers van de 10km meer en ook de afstand met de andere lopers van de 15km is al gauw 100m.

Toch lukt het me om nog wat naar voren te schuiven en na een tijdje heb ik een vrouw in het vizier. Het zal moeilijk worden…en belangrijkste is dat ik mijn tempo kan houden.
De laatste bocht, op asfalt, maar ondanks mijn sprintje haal ik haar niet meer in. Ik finish in 1u11’57” voor 14,63km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin).
De dame komt dadelijk naar mij: ik had haar nog een goede push gegeven; ze was de betere (vandaag).
Tevreden met deze wedstrijd op dit parcours en deze weersomstandigheden.
Resultaten vind je hier .

Samen met Bart (die stopte na 10km) nog een toertje uitgelopen en dan genoten van de spagetti. Leuk idee trouwens: een bordje spaghetti in ruil voor inleveren van je borstnummer.
Zo hebben we vandaag toch een 20-tal kilometers gelopen: een
stapje dichter naar de Maan en stapje dichter naar Marathon Keulen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: