h1

Dubh-Linn jogging

oktober 8, 2016

’t Is niet van mijn gewoonte om zo snel na een Marathon al een wedstrijd te lopen. Maar deze jogging stond op het criterium van JC Veltem, en het maakte niet uit welke afstand….

OK, dan zou ik de 5km meedoen. Of het jogging, lopen of echt doorlopen wordt zou ik nog wel zien.
Gisteren twijfelde ik nog om echt door te lopen.
Maar ook vanmorgen stond ik weer op met barstende hoofdpijn en ook de maag deed wat vies. Daarom beslistte ik om samen met Bart lopen en hem proberen begeleiden naar een mooie tijd op de 5km.

Bart en ik kwamen pas om 13u43 toe in Langdorp. Gelukkig ging het vlot om in te schrijven en was de start vlakbij.
Heel wat bekenden; en uiteraard van JC Veltem. Niet iedereen liep de 5km; er was ook een 9 of 14km die een uurtje later startten.

Er was me ingefuisterd dat het een mooi parcours was, onverhard, maar effen. Euh…dat laatste klopt niet, hé Hilda!
Het was inderdaad een mooi parcours, maar opletten waar te lopen.

Na bijna 2 kilometer en mijn horloge nog niet te hebben horen piepen (autolap op 1 km), zie ik dat horloge weer niet gestart is. Zelfde ‘foutje’ als in Zaventem dus. Maar nu minder belangrijk: ik zou toch bij Bart blijven, dus zijn tijd = mijn tijd.
Ik probeerde naast Bart te lopen, en toen we aan de Demer liepen vroeg ik of ik hem uit de wind mocht zetten. Dat mocht, maar toen ik een meisje voorbij ging volgde hij niet. Oeps…ff terugschroeven.

Vanaf km3 merk ik dat Bart toch wat versnelt. Achteraf zei hij dat hij het toch beu was om vlak achter andere lopers te blijven hangen. Ieder zijn/haar tempo hé.
Rond km4 staat Luc aan de kant: fiere voorzitter dat zijn club zo goed vertegenwoordigd is. De berichtjes en foto’s op internet bewijzen dit.

Ik spoor Bart aan om nog een sprintje te trekken; de laatste rechte lijn naar finish en op asfalt. hij wil vooral dat ik doorloop. OK, dan…nog een stevige sprint en een drietal lopers voorbijgestoken 🙂
Bart finisht in 26’16” voor 4,94km (tijd en afstand gemeten met zijn Garmin). Resultaten weldra op http://www.dubh-linn.be/uitslagen.php, vermoed ik.

Blij dat we hebben meegedaan. Hoofdpijn er wat uitgelopen en morgen fris (?) voor Levensloop Edegem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: