h1

Slot Loop naar de Maan

oktober 16, 2016

Lopen en een goed doel tegen kanker…: zaken die me raken in mijn hart.
Dus besloot ik mee te doen aan “Loop naar de Maan“. En eind april registreerde ik me op Strava om zo mijn kilometers te laten doostromen. Ik deel mijn trainingen normaal niet, maar nu kon ik niet anders…

Ik communiceerde dit in eerste instantie enkel op mijn blog en aan de familie. Want ik wou toch graag 200€ bij elkaar rapen om zo aanwezig te kunnen zijn op het slotevenement.

slot Loop naar de MaanTot mijn verbazing ging het allemaal veel heftiger.
Ik won een sprintje waardoor ik een Loop naar de Maan-shirt kreeg.
En de sponsoring ging zeer goed. Dankjewel! Ik had nooit gedacht dit bedrag bij elkaar te krijgen…

Ik word er emotioneel van…

Want dit gaat over mijn passie, en over de ziekte waaraan mijn zus ruim 7 jaar geleden overleed.
Fijn dat ik dit mág delen met jullie!

Vanmorgen liep ik nog een 6,6km omdat ik graag een +/- rond getal van kilometers wou. De Ekiden zat nog wat in de beentjes.

Rond 16u15 vertrokken Bart en ik naar Geraardsbergen. Het loopje op de berg was voorbehouden voor diegenen die minstens 200€ inzamelden, maar supporters waren ook welkom. En Bart steunt me volledig en wou dit dan ook niet missen.

Het was wat zoeken naar de Muur 😉 en gelukkig vonden we een parking dichtbij.
Aan de registratiestand kon ik mijn borstnummer,… ophalen. De omgeving wat verkennen, dag zeggen aan Peter (vandaag niet lopen, maar werken) en rustig klaarmaken voor de start. De eerste 3km zouden we samenlopen, daarna mocht iedereen op eigen tempo lopen: bergop met laatste 400m de Muur.

Rond 18u30 naar de start. Aan de supporters werd gevraagd zich al verder te plaatsen zodat de lopers – nawat interviews – zich onder begeleiding van Saartje Vandendriessche en Bart De Pauw konden opwarmen.
Om 18u45 vertrokken we. Een rustig tempo, tijd om praatje te maken met andere lopers. Elk met hun eigen reden om mee te doen.

Na 3km màg je doorlopen 😉 wanneer de bergop begint. De Muur, met kasseien die er wat glad bijlagen, is écht stevig. Ik had het gevoel dat ik niet vooruit ging…
Bekijk hier het filmpje.

Blij was ik boven was. Het was dan wel geen 5km: Garmin noteerde 4,42km in 26’33” (net geen 10km/h). Ik ben wel supertrots dat ik de Muur ben opgelopen!

Nadien nog nagenieten, met de andere lopers en supporters. En ja, op zo’n momenten is het soms net wat teveel…en zou ik zoveel meer willen doen, of de tijd even kunnen terugdraaien. Bart wees naar de hemel: ja, daar is Reinhilde nu en ze zou heel trots geweest zijn!

voor de start

voor de start

na de finish

na de finish

img_5445

6 reacties

 1. Dag Katrien, zooooo fijn om jou en Bart vandaag te zien in Geraardsbergen … Wat een fenomenale afstand heb jij bij elkaar gelopen ! En zo’n sponsoring, wow ! Knap hoor … !!!


 2. Dit is op @Peter's Blog herblogden reageerde:
  Beste lezer,

  Wat een fijne blog heeft Katrien gepost … ! U vindt ‘m hier:

  https://katrienkinnaert.wordpress.com/2016/10/16/slot-loop-naar-de-maan/

  De blog gaat over het slotevent van Loop naar de Maan deze avond, in het mooie Geraardsbergen. Diverse “bekenden” tekenden er present, we kunnen hier niet iedereen opnoemen, maar het was de voorbije maanden érrrg fijn om ieders sportieve avonturen te volgen op Facebook … Wat een fenomenale afstanden zijn er bij elkaar gelopen, en wat zijn er véél middelen verzameld voor de strijd tegen kanker! Volgens de laatste telling, zijn er meer dan 519.000 kilometers gelopen, en bracht dit meer dan 269.000 euro op!

  Lees de blog van Katrien even, en vooral de laatste paragraaf, daar gaat het om … !!

  Groeten,

  Peter


 3. Houden van…tot aan de maan en terug…dààr gaat het om inderdaad, ook al ben je in een fysiek andere wereld. Ze zal geglunderd hebben daarboven, zéker weten! X


 4. Katrien, trots op jou!
  Knap gedaan voor een warm en mooi initiatief 👍🏻


 5. chique Katrien!
  wanneer we nog eens denken over ‘zagen’ ivm fysieke ongemakjes in een marathon-voorbereiding, zouden we inderdaad beter dit stukje telkens weer herlezen…


 6. Liefste Katrien,
  Ik heb je verhaal met emotie gelezen ! Dit is gewoon hemels en
  het bewijst voor mij de zoveelste keer dat er leven is na de dood .
  Hoe of wat dat weet niemand…Mama en ik zijn uiterst fier en af
  en toe ook eens blij . Bedankt . Je papa . GabrielGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: