h1

Semi de Paris

maart 5, 2017

In Keulen zou Bart zijn eerste Halve Marathon lopen, en ik de Marathon. Mijn Marathon Keulen was gelukt, maar wegens samenloop van omstandigheden is Bart toen niet gestart.
Al vrij snel gingen we dus op zoek naar een andere plaats waar hij zijn eerste Halve Marathon zou lopen. We kozen voor Parijs!

Voor mij, nu in voorbereiding voor Marathon Düsseldorf, neem ik dit erbij. Maar het doel dat ik in oktober – nog nagenietend van de Marathon Keulen stelde – is wat hoog gegrepen. Ik wou dit weekend er vooral zijn voor Bart; als partner en coach.

Vrijdag rond de middag vertrokken we richting Parijs. Ongeveer 320km rijden, maar we hadden tijd – No rush!
Rechtstreeks naar de Expo om borstnummer op te halen. En het is een goede manier om in de sfeer te komen.

Zaterdagochtend zou ik nog 5km loslopen. Wat zoeken in de buurt van het hotel en zo kwamen we uit op Parc des Beaumonts. Echt vlak was het daar ook niet.
Bart liep wat minder, en voelde terug wat last aan zijn heup. Het enthousiasme van gisterenavond werd weggeduwd door bezorgdheid en twijfel. Dat het regende en ook de voorspelling voor zondag op regen bleef staan, deed er geen goed aan 😦

Na ontbijt en warm badje, verder op verkenning voor de Halve Marathon: Gaan we met de metro of de bus? Hoe laat vertrekken? Startplaats verkennen…
Alles om ons op de dag zelf zo gerust mogelijk te voelen.

En ja, toch nog eens naar de expo. Iets nieuw kopen helpt ook om in positieve mood te komen 🙂
’s Avonds nog een pastaatje eten en op tijd in bed.

Maar zelf heb ik niet veel geslapen. Schrik om me te overslapen? Voelde me wat zombie en zelfs even twijfel om te starten.
Het weerbericht beloofde niet veel goeds: 7 graden zou het zijn tegen 9u en 70% kans op regen; en dat zou de uren nadien enkel toenemen.
Na een licht ontbijt, vertrekken we rond 7u40 naar de bushalte. Inge, een dame uit Keulen die in ons hotel verblijft, gaat met ons mee. Zij heeft net als Bart een richttijd van 2u opgegeven en zo kunnen ze elkaar nog wat gezelschap houden. Zij starten pas om 10u10.

Iets over 8 komen we toe aan Château de Vincennes. Ik ga mijn zak afgeven en dan richting startvak. Daar neem ik afscheid van Bart en Inge. Ik hoop ze enkele uren later met big smile aan de finishlijn te zien.
Het is frisjes en zelfs met extra wegwerp-truitje aan, sta ik te bibberen. Ik beweeg wat mee met de opwarming, dat helpt een beetje.
Iets voor 9 truitje uit…en dan voel ik de eerste druppels 😦

Iets na 9 de start van mijn wave. De eerste kilometer in 5′ maar de benen voelen niet goed. En ondertussen komt de regen met bakken uit de hemel gevallen. Ik heb ook al weer een tijdje geen wedstrijd gelopen; en dat voel je wel: zoveel fysiek als mentaal.
Tot kilometer 10 bleven de tijden onder de 5’/km, maar de 2e helft zou duidelijk moeilijker worden. Langs de Seine 3 (of 4) tunnels, wind tegen en ja, de koude van te lopen in de regen, liet zich voelen.
Pas vanaf km 18, wanneer de bergopjes achter de rug zijn en met finish in zicht kan ik tempo terug opdrijven.

medaille halve Marathon ParijsIk finish uiteindelijk in 1u44’06” voor 21,21km (afstand en tijd met mijn Garmin). Officieel is het 1u44’00” voor de Halve Marathon
Tevreden, zeker met dit hondenweer! Dit heb ik nog nooit meegemaakt (en hopelijk ook nooit meer).

Na de finish nog een 400m stappen waar je vanalles aangeboden krijgt: eten, drinken, je medaile, een regencape. Die was echt nodig, want het was nog steeds erg aan het gieten. En eens gestopt met lopen, stond ik te bibberen op mijn benen van de koude.
Snel mijn zak gaan halen want hier had ik droge kleren ingezet. Dan in een hoekje van een tentje me afdrogen en omkleden, het bibberen was nog niet gestopt. Maar ik was niet de enige en ging terug naar buiten zodat ook anderen zich konden omkleden.

Semi de ParisHet was ongeveer 11u30 toen ik naar de finishlijn wandelde, hopend om Bart hier wat later te zien toekomen. En inderdaad: rond 12u40 stond hij er met een big smile! Terecht!
Hij deed er uiteindelijk 2u06’28” over. Zeer knap voor een eerste Halve Marathon gezien de onzekerheid over de heup en in dit weer. Ik ben fier; als partner en als coach 🙂

One comment

  1. Proficiat aan beiden!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: