h1

Natuurloop Lier

maart 26, 2017

De finale van de Natuurlopen… Met dit jaar (net zoals in 2012 – om de 5 jaar dus) ook een Marathon.
Voor een Marathon is het me nog te vroeg, maar het riep natuurlijk veel herinneringen op: het Vedette Sport Marathonteam, maar uiteraard de Marathon van Lier met als kers op de taart enkele titels in mijn categorie.

Vandaag dus (nog) geen Marathon; eerst nog wat trainen. Dus koos ik voor de 10 miles.
Rekening houdend met de Halve Marathon van Parijs, zou tempo van 4’50″/km moeten lukken. Uiteraard zou de wind, of de zon negatieve invloed kunnen hebben.

Rond 11u35 richting Lier…ik had wel zenuwen; voornamelijk of ik wel parking in de buurt zou hebben. Maar dit bleek geen probleem.

Op weg naar de inschrijving, zie ik Annelies passeren: ze heeft nog 1 ronde te doen. Ze roept me toe dat ik beter had begeleid (ik liep 2x met haar de laatste kilometers tijdens Marathon Brussel). Tja…had ik dit eerder geweten…

Aan inschrijvingen was het nog rustig; dit gaat allemaal vlot. Ik ben net op tijd om de winnaar (Bart Verschoren in 2u35′) te zien finishen.
Ik loop nog een paar keer naar auto en terug naar piste – ik had tijd 🙂
De laatste keer om mijn compressiesokken aan te doen. Pech: als ik eerste aandoe, scheurt deze aan de hiel. Geen compressiesokken dus, maar gewone sportsokjes.

Ik maak nog een praatje oa. met Eric van JC Veltem: hij had zijn deel van de aflossingsmarathon al gelopen. En is klaar voor zijn 2e Marathon binnen 2 weken.

Rond 13u30 ga ik stilaan naar de Grote Markt. Onderweg zie ik Annelies nog passeren; nog 1km te gaan. Finish in 3u46; Well done!

Op Grote Markt nog net tijd voor een wc-bezoekje, mijn truitje en trainingsbroek afgeven en in startvak. Ik houd een flesje water bij me zodat ik onderweg kan drinken (ook al is er bevoorrading).

Startschot wordt gegeven en – weer een beginnersfout 😦 – ik start mijn horloge al. Even op stop terug en weer starten als ik over de mat van de tijdsregistratie loop.

We zijn nog geen kilometer ver, of ik laat mijn flesje vallen. Oeps! Toch gestopt en opgeraapt. De weg is nog lang…

Ik heb moeite om mijn tempo te vinden…in tegenstelling tot anders, wisselt het. Achteraf bekeken varieren de kilometers ts 4’36” en 4’48”.

Vanuit het centrum lopen we naar de piste, dan de dijk op. Dat ken ik van de Natuurlopen. De wind kan hier stevig spelen, dus ik probeer aan te sluiten bij een groepje. Op momenten is het moeilijk, maar ik bijt door. Want als ik het groepje los, kom ik alleen te lopen en wordt dit fysiek en mentaal zwaarder.
De zon doet goed haar best; ik ben blij dat ik mijn flesje water heb om af en toe te drinken. Aan de bevoorrading kies ik voor de spons om me wat te verfrissen.

Na een 13 kilometer, gaan we van de Dijk af; terug centrum in. Wat draaien en keren en kasseien, maar de variatie na de lange weg is welkom. En wat muziek. Ik hoor “Don’t worry” van Madcon als ik passeer; een liedje waar ik happy van word. En net nodig heb om nog even door te bijten.

10mijl Natuurloop Lier
We lopen terug naar de piste om daar te finishen. 1:15:46 voor 16,19km (tijd en afstand met mijn Garmin). Officieel is het (netto) 1:15:37 en ik wordt hierdoor 7e vrouw.
Alhoewel…7e?? Nr 6 luistert naar de naam Rudy Janssen 😉

Tevreden met deze wedstrijd. Weer een stapje dichter naar Marathon Düsseldorf… nog enkele trainingsweken te gaan.

3 reacties

  1. Bravo, iedere keer ven ik verrast hoe sterk jij bent., Morgen of middag, vroeg of laat, koud of warm, jij gaat er steeds 100% voor!


  2. Super Katrien !


  3. Don’t worry, Katrien! Uitstekend bezig en nog enkele weekjes te gaan! IlkaGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: