h1

Halve Marathon Nieuwpoort

september 10, 2017

Vorig jaar liep ik hier een eerste keer. Toen testje voor Marathon Keulen (3 weken vooraf). Nu hebben we nog wat meer tijd, maar omdat het zo’n fijne organisatie is, stond het terug op de planning.
Toch een beetje getwijfeld…want begin van de week zag het weer er niet goed uit. Woensdagavond – na overleg met Bart – beslist om er toch voor te gaan. In Parijs was het ook nat en hebben we ook overleefd.

Mijn verslagje van vorig jaar nog eens nagelezen. Handig want zo wist ik ineens hoe laat we vertrokken waren. Ik liep toen 1u40’04” (4’44″/km). Dit lijkt me iets te snel voor nu.

Het weer werd er naarmate de week vorderde beter op. Temperatuur van 16 graden en zonnetje: topjesweer 😎.

Gisterenochtend half uurtje loslopen. In tegenstelling tot vorige trainingen, ging dit niet zo vlot. Ganse dag ook hoofdpijn en moe. Een Afebryl voor het slapengaan in de hoop dat dit zou beteren.

Hoofdpijn was inderdaad weg vanmorgen. Maar de goesting was er (nog) niet. En onderweg naar Nieuwpoort zelfs een dutje gedaan.

Gelukkig is de Marathon nog ver en is deze Halve Marathon iets minder belangrijk dan vorig jaar. Toen was het – 3 weken voor Marathon Keulen – een test.

Iets voor 10u toegekomen in Nieuwpoort. Doordat het even zoeken was naar parkeerplaats, start van Marathon net gemist.

Dan borstnummer oppikken, en een eerste wc-bezoek. Veel bekend volk. Ook Chris van de club: hij loopt half oktober zijn tweede Marathon.
Hij wou proberen om aan 5’/km te lopen (12km/h). Ik stelde voor hem te hazen en dat vond hij wel Ok.

Start om 10u45. Bart, Chris en ik stonden vrij achteraan om te starten. Om zeker te zijn dat we niet te snel zouden starten 😉

Het parcours was een beetje anders dan vorig jaar. Het leek iets zwaarder en toch wel veel wind.

Ik probeerde het tempo onder controle te houden. Een keer moest ik Chris terugroepen omdat hij zich liet meeslepen door een andere loper.
Na enkele kilometers was er ook een groepje gevormd. Verschillende lopers lopen Gent of Brugge Marathon en doel van 1u45′ vandaag.

Als we aan de derde ronde waren gestart en de vismijn uitliepen, was Chris niet meer bij het groepje. Even trager lopen en hierdoor zag ik Bart aan de andere kant staan. Het was zijn dag niet, ook te snel vertrokken en gestopt na 1 ronde. Geen paniek: dit was als training bedoeld.
En hierdoor kon hij ons wel filmen 😉

Chris sluit terug aan, maar het gaat moeilijker. Kilometers zitten nu net boven de 5′.
De volgende kilometers valt het groepje meer uit elkaar. Chris heeft het moeilijk maar zet door.
Als we de laatste bocht omgaan, zet hij – zoals ik hem had gezegd – sprintje in. Ik heb moeite om te volgen…en finish net na hem in 1u45’09” voor 21,13km (tijd en afstand gemeten met mijn Polar M430).

Bekijk het filmpje.
Chris was superblij, want had 3′ van zijn PR afgepitst.

Samen met Bart nog 4km uitgelopen zodat ik mijn 25km voor vandaag gedaan had.

Na ons wat te verfrissen nog naar de zaal voor de prijsuitreiking. Ik werd nog 8e Master (11e algemeen, denk ik) en kreeg toch nog 5€.
Nog fijn nagepraat met Stijn (1u22′), Karen en Chris. Geen extra prijzen (aanwezigheidstombola) meer, maar dag was al meer dan goed!

Morgen een rustdagje en dan vliegen we er weer in!

One comment

  1. bedankt voor de informatie, en nogmaals bedankt om gisteren samen met mij te lopen en men pr te verbeteren.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: