h1

Trainingsloop Breda

januari 7, 2018

De trainingslopen in Breda – ook gekend als Road to Rotterdam – leerde ik enkele jaren geleden kennen via vriend (en Marathonloper) Jan.
Atletiekclub Sprint organiseert 4 trainingslopen in voorbereiding voor Marathon Rotterdam: 20, 25, 30 en 35km. En je kan kiezen uit verschillende tempo’s, varierend tussen 4’15″/km en 6’30″/km. Een begeleide route met tempomakers, en 3 waterbevoorradingen onderweg en thee achteraf voor slechts 5 euro.

In de voorbereiding van Marathon Hamburg, en ook vorig jaar in voorbereiding van Marathon Düsseldorf, liep ik enkele afstanden mee.
En ook dit jaar wil ik er wel enkele meedoen, ook al staat er geen voorjaarsmarathon op de planning.

Sinds deze week (nieuwe jaar, goede voornemens), wil ik wat meer op de voeding letten, en ook terug meer op hartslag trainen.
Dat betekent dat de lange duurloopjes momenteel aan tempo van 9km/h gelopen worden. Even op de rem staan, maar het loont! Dat heb ik in het verleden al ondervonden.

Pas gisteren definitief beslist om toch naar Breda te rijden. Ik voelde me deze week wat grieperig en Bart had het ‘verschot’ in zijn rug gehad.
Tegen 7u30 vertrokken richting Breda. Temperatuur rond de 6 graden toen, maar die zakte nog wat.
Rond 8u50 toegekomen in Breda, waar Jo, Hedwig en Eric al aan een theetje/koffie zaten. Sommige wilden toch vooraf al een stukje van mijn cake met rode vruchten (receptje van Stephanie Scheirlinck voor ontbijt bij duurtraining).

Bij de inschrijving werd ook het tempo gevraagd dat je wou lopen. Eric had voor 5’15” gekozen; Jo en Hedwig voor 6’/km, maar kon ik overtuigen om met Bart en mij mee te lopen aan 6’15″/km.

Een klein stukje opwarmen op de piste en dan mochten de tempogroepjes één per één starten.
Het was moeilijk inschatten wat aan te doen, maar koos toch voor 3 laagjes. Met momenten iets te warm, maar als we de gure wind tegen kregen was ik hier maar wat blij mee.
De koude speelt evenwel ook op mijn blaas, dus vanaf kilometer 5 beginnen uitkijken naar een plekje. Pas na kilometer 8 even naar de kant, en daarna wat tempo om terug bij de groep te geraken. Ik kon zelfs aparte fietsbegeleiding krijgen tot bij de groep, zo vriendelijk zijn ze daar in Breda.

Ondertussen was Bart aan de kop van de groep gaan lopen; een extra tempomaker. Hedwig, Jo en ik er vlak achter – uit de wind gezet 😉

Het parcours was anders dan vorig jaar, denk ik. Ik herinner me de smalle paadjes op het einde toch niet meer.
Daar was het wat moeilijker met de wandelaars, fietsers, en andere lopers als tegenliggers.

Na 2u06’56” en 20,74km (afstand en tijd gemeten met mijn Polar M430), kwamen we terug op de piste toe. Voor mij een gemiddelde tempo van 6’08” (wegens de versnellingen na de pitstop).
Eric stond ons al op te wachten. Ook Bart liep het volledige traject mee: châpeau!

Niet echt moe, toch voldaan nog een theetje gedronken. Dit pastte goed bij de rest van de cake.
Nog wat napraten met de mannen, die me een klein beetje proberen te overtuigen om toch naar Rotterdam te gaan, eventueel als haas/begeleider.
Klinkt aanlokkelijk, maar ik wil er toch eens goed over nadenken.

Volgende trainingsloop 4 februari (25km) stond sowieso al op de planning, dus we gaan nog terug naar Breda!

4 reacties

 1. Leuk. Hoelang hebben jullie tot daar gereden?. Ik zou graag de volgende keer meelopen maar dan heel traag. Hebt u geen massage gekregen ? Dit staat op hun website. Ik vind jou feedback altijd zeer interessant. Bedankt om dit te delen. Liefs Sarah


  • Hey Sarah,
   voor ons is ongeveer 1u15’ rijden.
   Je kan je idd laten masseren nadien, maar dit heb ik nog nooit laten doen. Weet ook niet of er wachtrij voor is.
   Ik vind de trainingslopen zeker een aanrader – daarom deze post 😉
   Misschien tot de volgende!


   • Tof misschien kom ik volgende keer 🙂


 2. Klinkt allemaal erg leuk!! Tof 🙂Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: