h1

Natuurloop Lier

maart 25, 2018

Nadat ik vorige week besliste om geen Halve Marathon in Utrecht te lopen vnl. omwille van slechte weer, schreef ik Bart en ik diezelfde dag nog in voor Natuurloop – Halve Marathon Lier.
In plaats van temperaturen tegen het vriespunt (en gevoelstemperatuur -10), was het vandaag een zonnige lentedag met temperatuur rond 12graden. T-shirt en kort rokjes weer 🙂

Vandaag ook exact 6 jaar geleden dat ik Marathon Lier meeliep. Een van mijn mooiste…omdat ik ook Belgisch kampioene werd in mijn categorie. 2012 was dan ook mijn topjaar!

Vandaag is het heel wat minder gesteld met de conditie. Ik ben dan ook 6 jaar ouder. En ja…ik heb ‘t er op sommige momenten wat moeilijk mee.

Een uurtje minder slaap (zomeruur), dus veel werd er vanochtend niet gedaan voor het lopen. Tegen het moment dat we zouden vertrekken in Tremelo, stel ik vast dat mijn steunzolen niet in mijn loopschoenen zitten. Oeps! Zonder zolen lopen is geen optie, dus moeten we nog een ommetje doen langs Veltem. Hierdoor zijn we pas tegen 13u in Lier. De start is om 13u30.
Gelukkig vinden we snel een parkeerplaats en zijn we vooringeschreven.

Onderweg had ik al met Bart afgesproken dat ik samen met hem zou lopen. Doel om uit te lopen, liefst onder de 1u59’48, zijn PR van in Lausanne.
Voor mij zou het mooie training zijn voor Lentejogging volgende week (al is dat parcours véél zwaarder).

Voor de start nog een praatje met Sarah, Tom, … Altijd fijn om mensen ook nog eens in real life te zien in plaats van enkel op Facebook.

Start om 13u30 en is dan altijd een grote wezzel. Ik probeer wat door te schuiven tot we wat meer ruimte hebben. Dat voelt beter en zo kunnen we ons tempo zoeken.
Dit zit al vlug té snel en gaat richting 5’40.

Na ongeveer 5km zien we een loper van JC Veltem; een bekende dus. Het blijkt Jo te zijn. Goed aan het trainen voor Marathon Rotterdam. Even een praatje en wij verder.
Tot kilometer 14 ging het goed, dan krijgt Bart het moeilijk.
En ja hoor, na een tijdje hoor ik hem zeggen “schatti, loop jij maar door.” Maar dat was niet de afspraak!
Ik heb het nog enkele keren mogen horen, maar ging er niet op in. “Samen uit, samen thuis!” Bovendien wist ik dat hij anders zou stoppen met lopen en dat wou ik niet!

Het werd aftellen voor Bart. Content als we na 2u05’10” (tijd Polar M430 voor 21,19km) over de finishlijn liepen. Officieel is het 2u04’35”.
Genoten van het zalige loopweer en heel blij want “We did it!”

One comment

  1. Ik was ook blij jou te zien Katrien en zei not aan mijn kinderen dat jij echt een topper ben ! Groetjes Sarah. Jullie stralen !Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: