h1

Lentejogging

april 1, 2018

Jogging op 1,5km van mijn deur, én start van Running Mate Cup. De Lentejogging stond dus op de planning, ook al is dit met Pasen (familiemoment) toch wat puzzelen.
Vrijdag was ik het parcours (1 rondje) even gaan verkennen. Toen lag het er nog redelijk bij: op 2 plaatsen wat modder, maar als het droog zou blijven was dat tegen de jogging misschien wel OK. Helaas…gisterennamiddag rond 17u begon het terug te regenen. En deze nacht nog een stevige portie erbij!

Ook voor vandaag was er regen voorspeld, maar naarmate het moment dichterbij kwam, bleek het toch over te waaien.
Temperatuur van 8graden. Ik koos voor t-shirt en rokje. Liever iets te fris gekleed dan te warm.

Ik had me vooringeschreven – al een tijdje geleden – voor de Halve Marathon. Dit betekent 4 rondjes, met op einde van elke ronde een 800m bergop. Bovendien is het parcours deels onverhard, en langs het spoor is het meestal wind tegen. Dit maakt dat het geen makkelijk parcours is; al helemaal niet om een snelle tijd te lopen.
Mijn conditie is niet wat ik had gehoopt enkele maanden geleden. Schemaatje volgen (buiten de begeleiding van de Start2Run op het werk dan) gebeurt momenteel ook niet. En vorige week, liep ik in Lier de eerste keer terug de afstand Halve Marathon; samen met Bart. Ik heb dan ook niet veel verwachtingen. Doel: <2u.

Vanmorgen zelfs twijfel óf ik zou lopen. Want ik voelde me niet zo goed. Maar ja…als ik de start van Running Mate Cup zou missen, werd het moeilijker om bij te benen. Ik weet immers nog niet wat de najaarsplannen zijn.

Rond 13u kwamen Bart en Thomas tot bij mij. Onze kids zouden evenwel niet meelopen; elk had wel een excuus.
Een dik half uur later, vertrokken Bart en ik te voet naar Sporthal De Warot.

Toch frisjes buiten… En inderdaad velen die met lange broek en lange mouwen liepen. Ik kreeg zelfs reactie dat ik nogal zomers gekleed was. Maar ik heb ’t me geen moment beklaagd!

Aan de start, ging ik op zoek naar Wim. Vorige week in Lier was hij er niet; maar in de week had hij laten weten ook sub 2u te willen lopen. Zijn broer, Koen, vertelde me dat hij er niet was; nog steeds ziek. Oeps! Daar gaat mijn plan.
Ik vraag aan Bart om samen te lopen: hij zou immers de 10,5km lopen. OK, zei hij.

Start rond 14u45 voor de 10,5kmen Halve Marathon samen. Ik zoek al snel een gaatje… Na 1km (5’43”) kijk ik om, maar ik zie Bart niet meer. Dus besluit ik dan maar alleen verder te lopen. Tempo gaat de hoogte in; evenals de hartslag. Ik probeer nog achter een groepje te blijven aan het spoor, om zo wat energie te sparen in plaats van tegen de wind in te beuken.

De tweede ronde; zijn de lopers al meer gespreid. Terug aan het spoor, zie ik Rudy lopen. Ik loop wat sneller zodat ik bij hem loop. Vraag of OK om samen te lopen (wetende dat ronde 3 en 4 er minder lopers zullen zijn gezien dan enkel Halve Marathonlopers). Hij twijfelt even en zegt dat ik toch sneller loop. Op dat moment lopen we 12km/h en is voor mij net wat te snel. Maar we blijven tempo volgen. Aan de bergop (dus na zo’n 9,5km) zegt Rudy dat we het groepje van Nadine en Koen voorbij gaan. Ik loop door, maar in de bergaf blijkbaar sneller dan Rudy, want die ben ik ook kwijt geraakt.

De derde ronde kan ik tempo nog aanhouden, zonder teveel last; maar de bergop voor de 3e keer voelt zwaar. Bart is ondertussen gefinisht, en ik vraag (of was het eerder smeken) om de laatste ronde mee te lopen. Tempo is evenwel te snel voor Bart. Doorbijten dus…en aftellen. En het was blijkbaar duidelijk te zien dat ik het moeilijk had.
Aan de kerk staat Bart me op te wachten en loopt een stukje mee tot aan de bergop. Hij merkt dat het doorbijten is, maar tempo zit nog goed. De laatste keer bergaf en ik durf op mijn horloge te kijken…
Ik finish in 1u49’32” voor 21,31km (tijd en afstand gemeten met Polar M430). Officieel is het 1u49’31” en ben ik 11e vrouw.

Zwaar afgezien, maar heel tevreden met deze tijd op dit parcours met de huidige conditie.
Hopelijk tegen morgen al goed gerecupereerd, want dan is het opnieuw wedstrijd van Running Mate Cup in Erps-Kwerps.

One comment

  1. Je wou duidelijk niet alleen lopen… toch wel heel knap hoor.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: