h1

Great Peace Run

mei 6, 2018

Het is al een heel tijdje geleden dat we ons inschreven voor Great Peace Run – 21km.
En we maakten er ineens een weekendje Ieper van.

Gisternamiddag vertrokken. Een hotel op 200m van de Grote Markt: plaats van start en finish.
Om borstnummer te halen waren we te vroeg, volgens de laatste communicatie. Dus eerst wat shoppen 🙂

Nadat we ons borstnummer en t-shirt hadden een fotootje op het podium (toen kon dat nog). Bedankt Hilde!

Ik vroeg of ze ook een foto wou en we begonnen te praten. Er kwam een heel emotioneel verhaal: Hilde is 3jaar geleden opgeschept met fiets en had zware letsels. Het duurde een jaar om terug te stappen en lopen zat er niet meer in. Maar Hilde is een sterke vrouw…vorige week liep ze eerste keer 10km en vandaag zou ze dit officieel maken door de 10km van de Great Peace Run te lopen.
Ik beloofde haar dat als ik haar tegenkom, ik met haar over de finish loop (de 10km start later dan de 21km). En zo was er een band die vele lopers verbindt.

Samen wat drinken en eten en dan naar Last Post. Kippevelmoment!
Dan elk naar hun slaapplaats.

Een onrustige nacht voor mij. Geen schrik van de afstand, maar de warmte… We starten om 12u45. Parcours toont weinig schaduw. En temperatuur zou stijgen tot 26 graden.
Een toptijd zit er – zeker met dit weer – niet in.

Bart had last van de darmen, en ook bij mij rommelde het vanmorgen. Was het de spaghetti van gisterenavond? Of het warme weer? Gelukkig had ik in mijn toiletzak nog een immodium instant…

Rond 12u richting Grote Markt. En we zien Hilde terug: in fluo geel topje zoals ze gisterenavond zei. Ik weet waarop te focussen, maar de kans is klein, want dan moet ik heel goed moeten lopen en Hilde net veel minder.

Om 12u30 mogen we in ons startvak. Geen waves, dus één grote massa. Ik start naast Bart; toen nog in de schaduw. Maar eens de Mennenpoort voorbij zaten we in de zon. Op dat moment 19 graden, schat ik, maar de temperatuur liep snel op!
Na 1,5 km is er al enorme versmalling, want we lopen op fietspad. Moeilijk om tempo te vinden… Ik loop wat op de weg om zo wat te kunnen inhalen.
Daarna de velden in; mooi parcours wel.

De warmte heeft me gauw te pakken: hartslag stijgt! Bergaf probeer ik wat te ‘recupereren’. Bij elke bevoorrading neem ik water om over me te kappen en te drinken. Mijn water dat ik zelf mee heb, is reserve, maar al heel warm geworden.
Bij de 2e bevoorrading (rond km 8,5) stop ik even voor gelletje te nemen en rustig te drinken.
En ook bij kilometer 10 stap ik eventjes. Niet van mijn gewoonte, maar ik wil echt geen risico’s nemen met dit warme weer.

Blij als we even bos in lopen en wat schaduw hebben. Bij de 3e bevoorrading (rond km 12,5) zijn er ook flesjes water. Ik neem er graag eentje aan. Wat prutsen om open te krijgen. Spuit me regelmatig nat en af en toe een slokje.
Rond kilometer 16 roepen toeschouwers dat ik 11e vrouw ben. Een beetje verbaasd, want tempo zit rond de 12km/h. Maar competitiebeestje schiet toch wakker: de 10e vrouw loopt 3 meter voor me.
Die haal ik inderdaad in, en nadien nog anderen, maar niet duidelijk of dat lopers waren van de 21km. Ook wandelaars en lopers 10km zitten op dat moment op hetzelfde parcours.

Ik blijf mijn waterflesje gebruiken om ‘af te koelen’ en tel af naar de finish. Daar kom ik toe op 1u43’41” voor 20,41km (tijd en afstand gemeten met mijn Polar M430).

Mai en dochter Lies staan me op te wachten. Zij liepen de 10km.

Even in de schaduw staan, mijn snoet wat afvegen (veel gesmost met gelleke) en bijdrinken. Dan Bart opwachten.

Hij finish in 2u19’04” (officieel); liep bijna de verkeerde finish in 😉

Wat uitgelopen naar hotel 🙂 en douchen. Dat deed deugd! Gezien ik Hilde niet gezien had, berichtje gestuurd. En ja hoor: ze heeft ook officieel de 10km gelopen in 1u18’09”. SUPER! You did it!

Onderweg naar huis eens naar de officiële uitslag gekeken: Officieel is mijn tijd 1u43’44” en hiermee werd ik eerste vrouw in mijn categorie en 5e vrouw algemeen! Een mooie afsluiter van dit zonnige weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: