h1

Kasteeljogging Perk

juni 2, 2018

Ook deze jogging behoort tot Running Mate Cup en stond op de kalender. Gelukkig was de wedstrijd nu in late namiddag (ipv vorige jaren in de voormiddag), zo konden we vanmorgen al een Birthday-run van een topper meepikken in Oostende. Na 5 km hebben Bart en ik de toppers laten lopen en teruggedraaid om toch niet té uitgeput aan de start te staan in Perk.

Met dus elk al 10km op de teller, trokken we rond 16u naar Perk.
Bart zou de korte afstand (5,5km) doen en deze startte om 17u15. Zelf zou ik de langere afstand doen die een half uurtje later startte.

Voor wat ik me herinner van vorige keren dat ik hier liep: veel onverhard, op smalle paadjes dus opletten voor de voetjes.
Ik heb nog steeds wat last aan rechterkant na het omslagen van mijn voet tijdens de Trailbergrun. Binnenkort bezoekje aan osteopaat, want ik vermoed dat ik hier en daar weer scheef sta.

Bij de inschrijvingen veel bekend volk. Opwarmen gingen we niet meer doen, beslisten we.
Bij de start hoorde ik van de organisator dat parcours toch anders is dan ik me herinner, en hij was benieuwd of ik het ook beter vond.

Bart nog succes wensen, supporteren bij doorkomst en dan me klaarmaken (wc-bezoek, compressiesokken aan, nog wat drinken,…). Twijfel of ik mijn zonnebril zou aandoen of niet, maar gezien mijn ogen al veel last hebben van de pollen, toch maar aangedaan.

De start van de 11,5km om 17u45. Bart had ik niet meer zien passeren.
Parcours – wat blijkbaar vorig jaar gewijzigd is – liep nu eerst van het kasteel weg; een klein lusje om dan terug naar kasteel te lopen en hier met een grotere lus rond te lopen. En dan nog een keer.

Ik start (weer) iets te snel. Maar op de stukken onverhard; zeker het gras, zakt tempo automatisch.
Bij de eerste ronde haal ik meerdere dames in. Vraag was of ik deze voorsprong kon behouden. Bij de tweede ronde liepen de lopers al veel meer uit elkaar. Na het eerst lusje en wanneer we terug naar het kasteel liepen, riep Bart me toe dat Wim 30” voor me was. Alsof dat een makkie is. Wim had gezegd dat hij ging doorlopen vandaag.
Maar naarmate de finish in zicht kwam, zag ik dat Wim’s tempo zakte. Niet dat ik zelf nog heel fris was!

Op einde van de tweede ronde, mochten we nog wat rond voetbalbalvelden lopen.
Ik liep toen net achter Koen, en hiervoor zijn broer Wim. Ik weet uit ervaring dat op gras mijn tempo zakt. Vandaag viel het blijkbaar goed mee. Ik liep Koen voorbij en ja hoor…net op de eindmeet sprint ik met Wim.
Bart’s fout, meldde ik hem nadien.
Achteraf meldt Wim me dat ik net te laat was…en de uitslag bevestigt dit. Het gaf me toch de nodige motivatie nog een sprintje te trekken.
Ik finishte in 55’11” voor 11,43km (tijd en afstand gemeten met mijn Polar M430). Heel tevreden hiermee, zeker gezien dit – grotendeels onverhard – parcours en na al een ochtendloopje van 10km.
Officieel is het 54’59” voor 11,5km (= 12,5km/h)

Bart finishte trouwens in 30’ voor de 5,5km; super! Want ook hij had er al 10 gedaan.

Een dagje volledig in teken van het lopen…me happy 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: