h1

Eerste ervaring met shockwave therapie

oktober 1, 2018

Vorige week kwam er duidelijkheid over de linkervoet: achillepees- en slijmbeursontsteking. Dit betekent een loopstop van 2 à 3 weken.
Dr. Peter Vervoort schreef naast de ontstelingsremmers ook 9 beurten Shockwave therapie voor.

Via Facebook kreeg ik vele lieve reacties. “Social” media op zijn best!
En zo kreeg ik ook suggesties waar ik terecht kon voor Shockwave therapie. Al waarschuwde iedereen ook dat het heel pijnlijk is.

Ik was bewust nog niet gaan lezen wat dit nu precies is en wat het doet.
Vanmorgen belde ik voor een afspraak in H.Hartziekenhuis en ik had geluk; er was een plaatsje vrijgekomen. De geplande shoppingnamiddag met mama wordt opgesplitst en morgenvoormiddag verder gezet.

In H. Hartziekenhuis kon ik terecht bij Dr. Van Gerven. Blijkbaar zijn deze sessies wel wat straffer dan bij de kinesist en daarom een 6-tal weken tussen de verschillende sessies.
De dokter verwittigde me dat het pijnlijk zou zijn; maar iedereen had het al overleefd 😉

Ze vertelde me wat shockwave therapie (ESWT) is: met schokgolven (geluidsgolven) wordt de pijnlijke zone behandeld. Bedoeling is om zo de stofwisseling en de bloedcirculatie te verbeteren.
Eerst wat gel en dan het apparaat tegen de achillepees… 5 minuten en als het te veel pijn deed; mocht ik het zeggen dan kon ze minderen.

Het voelt als kleine elektroshocks; het knettert zelfs. En ja, het is tandenbijten.
Toen ze aan de buitenkant kwam, zei ik spontaan: aan de binnenkant deed het meer pijn. Waarop ze snel antwoordde: dan zal ik daar nog eens komen 😦
Ik heb het overleefd en raar, maar nadien voel ik niets meer van de behandeling (morgen mogelijk wel).

Ze raadde me nog aan om – hoe moeilijk het ook is – zodra ik last krijg, korter en minder intensief te sporten. Al zal dit wel wat zoeken zijn; want meestal heb ik tijdens het sporten (fietsen nu) zelf geen last. Vanmorgen toch ietsjes meer na de fietstocht (70km) van gisteren.

Binnen enkele weken mag ik nog eens naar het ziekenhuis voor een 2e sessie. Ik hoop dan al terug aan het lopen te zijn; al durf ik niet te veel vooruit kijken.
Onduidelijk of 2019 een jaar wordt met een nieuwe loopuitdaging of een fietsuitdaging. Nog even wachten met plannen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: