h1

Valkenloop

november 4, 2018

Vorig jaar trok ik al eens naar Valkenswaard; de traditionele Halve Marathon 3 weken voor de Marathon van Firenze.
Toen in augustus duidelijk werd dat ik geen Marathon zou lopen dit najaar, koos ik, samen met Bart voor een mooie Halve Marathon: Valkenswaard.

De blessure (achillepees en slijmbeursontsteking) strooiden nog eens roet in het eten. Zodra ik wist dat ik 2 à 3 weken niet zou mogen lopen, nam ik contact op met de organisatie. Kon ik annuleren? Nummer overdragen? Naar een kortere afstand switchen? Alles kon. Dus koos ik veiligheidshalve om volledig te annuleren.

Bart was nog goed aan het trainen voor de Halve Marathon, dus zou ik dan wel supporteren.

Toen ik vorige week, na een maand loopstop, de eerste keer terug ging lopen, durfde ik toch eens kijken naar de andere afstanden in Valkenswaard. Naast de Halve Marathon is er ook een 12,5km en een 7,1km. Op mijn schema stond voor vandaag 38′ joggen…dus misschien kon het toch.

Voor Bart was er minder goed nieuws: hij had last aan binnenkant rechterbeen. Tot gisterenavond twijfelde hij welke afstand te lopen, maar koos toch voor de 7,1km.
Een mail naar de organisatie en zijn nummer werd geswitcht.
Zo zouden we beiden dus geen Halve Marathon lopen, maar de 7,1km.

We logeerden in Valkenswaard en waren al vroeg aan het secretariaat/finish. Het was nog frisjes, maar ’t zonnetje kwam piepen.
Het zou rond de 10 graden zijn om 13u (startuur 7,1km), dus hadden we voor kort gekozen. Mijn rokje nog eens uit de kast gehaald 😉 En toevallig hadden Bart & ik eenzelfde t-shirt uitgekozen.

We zagen nog net de eerste lopers van Halve Marathon finishen voordat we net zoals de andere afstanden, met een bus naar onze startplaats worden gebracht.
Daar passeerden toen net de lopers van de 12,5km.

Een 100-tal lopers voor de 7,1km schatte ik.
Ik ging even loslopen en merkte dat ik dit toch nog niet als een wedstrijd zou mogen lopen. Voor Bart was het OK dat ik hem zou begeleiden.
We gaven de overbodige kledij nog af (die ze naar finish brengen) en zetten ons achter de startlijn.
Iets over 13u de start.

Het tempo zat goed (voor mij): kilometer 1 komen we door na 5’22”. Het gaat zelfs nog een beetje sneller. Vanaf kilometer 3 doet Bart af en toe een versnellingske en schuiven we zo wat naar voren. Hij voelt ook wel wat last aan de voet 😦

Net voor we aan kilometer 6 zijn, zegt hij me door te lopen en die in het oranje fluo voor ons nog te pakken. “Een vrouw?”, vraag ik. Maar dat kunnen we op dat moment niet zien: is ongeveer 400m voor ons.
OK. Ik wil het wel proberen om een dikke kilometer door te lopen. Ik ga de dame in fluo oranje nog voorbij 🙂 De laatste kilometer loop ik aan 4’35”.

Ik finish in 37’03” voor 7,19km (tijd en afstand gemeten met Polar M430).
Officieel is het ook 37’03”. Dit is goed voor een 17e plaats overall (van de 104) en 6e vrouw van de 71.
Bart eindigt als 21e overall in een tijd van 37’47”. Hier zijn we beiden tevreden mee!

Afwachten wat de voetjes morgen zeggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: