h1

Nog 2 maanden

april 22, 2019

Ik zou me dit jaar meer op het fietsen richten. Er werd dus geen voorjaarsmarathon gepland; want ik koos een fietsuitdaging op  22 juni.

Hoe vlot het met de voorbereiding? Afgelopen maand was eentje met ups and downs:

 • Een leuke fietstocht Ladies2Bike in Ternat: met al eens een kort stevig klimmetje (Bruine Put). Dit ging vlot en gaf vertrouwen.
 • Naast fietsen, plan ik 2 à 3 keer looptrainingskes. Ik krijg last aan de knie. Eerst wat stijfheid, dan pijn tijdens lopen… Vrijdag 29 maart was laatste loopje
 • Er volgde bezoek aan mijn huisarts, het ziekenhuis voor MRI, en de orthopedist. Dit bracht duidelijkheid.
 • Die duidelijkheid geeft me rust: ik weet nu wat het is én het kan verholpen worden.
 • Van de orthopedist mocht ik in tussentijd fietsen… Zonder klikpedalen probeerde ik vorige week rustig ritje met Bart. De knie deed niet méér pijn, en zag er ook niet uit als een pompoen 😉 Superblij! Ik kon fietsen! Agenda werd terug duidelijker. De geplande ritjes staan niet meer op “tentative
 • Vorig weekend trokken we naar de kust. Zondag een ijskoude start in Middelkerke en goed voor 49km. We bleven nog een dagje aan de kust en reden maandag wat ontspannen kilometers.
 • Woensdagavond een tweede Ladies2Bike: de vrouwen werden begeleid door de Vlaamse wielerrijschool voor tips rond schakelen, behendigheid en in groep fietsen. En tot slot fietsen op parcours Zolder. Leuke avond, iets vroeger gestopt wegens wat last aan de knie. Gelukkig ’s was dit na fietsen weg.
 • Zaterdag stond er iets zwaarders op het programma. Doseren en zeker niet forceren, was de boodschap! Het ging goed; enkel de Smeysberg was me te zwaar. Ik was trouwens niet de enige die moest afstappen. De Brabantse pijl (76km): I did it!

Wat staat er komende maand op het programma?

 • Ik zal zelf wat fietstochtjes inplannen, want zal enkele georganiseerde ritten ikv Mont Ventoux moeten missen
 • Woensdag 1 mei staat Duvel On Tour (55km) op het programma
 • Een week later volgt de operatie aan de meniscus. En dan zal de knie even moeten recupereren. Hoe lang het duurt voordat ik terug op de fiets zit, is onduidelijk.

We zijn nog 2 maanden voor de start van de Mont Ventoux. Ik ben realistisch: de kans dat ik die berg opfiets is zeer klein. Maar de geplande vakantie en supporteren gaan zéker door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: