h1

Nog 1 week

juni 15, 2019

Volgende week is hét jaarlijkse Sporta-event met 30.000 fietsers die de Mont Ventoux beklimmen: langs Bédoin, Malaucin, Sault, met enkele of veel extra colletjes.
Ik schreef me 7 maanden geleden in voor Ladies@Ventoux: beklimming langs kant van Bédoin.


Afgelopen week was eentje van ups and downs:

 • Een dipje in het weekend: niet kunnen lopen, weinig gefietst, de onverklaarbare pijn vorige donderdag… Wat extra focussen en zorgen voor mezelf is dan de boodschap
 • Zondag een fietstochtje en maandag eentje met enkele kleine heuveltjes, gaven een goed gevoel!
 • Donderdag afspraak met de orthopedist. Een klein beetje vocht; pijn als hij hard drukt binnenkant knie,…alles normaal 5 weken na meniscusoperatie. Hij gaf me groen licht om bergop te fietsen; mét klikpedalen. Want dan belast je niet enkel de quadriceps en laat je knie even rusten als de hamstrings trekt. Dàt wordt dus terug even wennen!
  Eind juni mag ik starten met lopen. Moest er iemand willen meetrainen Start2Run: let me know!
  De orthopedist blijft trouwens voorstander van een kwarttriatlon: “40km fietsen en 10 km lopen is voor de meesten niet uitdagend genoeg”, zei hij “tot je ze in een zwembad duwt”. Had hij het nu over mij 🤪?
 • Het goede nieuws stimuleerde mijn enthousiasme. Donderdagavond de fietskleren aan en naar Tremelo om daar mijn klikschoenen op te halen.
  Zadel van de fiets terug lager, klikschoenen aan, en samen met Bart naar Veltem. Het zou droog blijven komende uur. Niet dus! Een dikke dreshbui op 4km van mijn thuis. Kleddernat waren we!
 • Gisterenmiddag afspraak met kinesiste: even laten stretchen en losmasseren. Elke benadrukte hoe goed ik het doe (thanks!): de disicipline om mijn oefeningen dagelijkst te doen, loont. Aandachtspuntje: niet té veel doen en alert blijven door naar mijn lichaam te luisteren
 • Het was ook een week van “Just in time”, tegen mijn natuur dus. Afvinken van To Do-tjes uur per uur, strijd tegen de klok

Gisteren afmelden op het werk. Dat maakt dat mijn hoofd al wat lichter wordt 😉

 • Morgen vertrekken Hilde en ik richting Mont Ventoux. Dan kan vakantie echt beginnen!
 • Ik ga daar wat fietsen en hoop donderdag en/of vrijdag een van de voorbereidende ritten mee te pikken. Mijn lichaam zal moeten wennen aan temperatuur (30gr) en de bergjes
 • En zaterdag? Ik weet het nog niet: supporter? Vrijwilliger? Of probeer ik toch te zien hoe ver ik geraak? Belangrijkste is een keuze waar ik geen spijt van heb achteraf.

En nu ga ik mijn valies maken!

Fijn weekend en tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: