h1

1000km Kom op tegen Kanker 

mei 21, 2020

Van de plannen die voor 2020 gemaakt werden, komt er weinig in huis.

De Semi de Paris werd last-minute geannuleerd. Toen (1 maart) wat verbaasd, enkele weken later zaten we zelf in lockdown door COVID-19. Nieuwe datum van de Semi is 6 september: benieuwd of dit zal doorgaan?

Het andere doel dat gepland was: de 1000km Kom op tegen Kanker. Ik zou voor het eerst zelf 125km fietsen, naast vrijwilliger te zijn tijdens dit event.

In maart deed ik wekelijks een toertje rond de 60 km. Bedoeling was dit geleidelijk op te bouwen. Toen volgde – zeer begrijpelijk – de annulatie van dit warme event in mei. Dit betekende dat ik geen fietstrainingen meer inplande, en fietsen enkel diende om me te verplaatsen van A naar B.
Begin mei definitieve annulatie voor 2020. Lap!
En plots vorige week de melding dat we de 1000km virtueel konden rijden.

Vrijdag werd dan binnen ons team KBC B-Strong de vraag gesteld: doen we mee virtueel? Dit betekent dat je met je team over de periode van 18 – 24 mei 1000km bij elkaar fietst.

Ik zat met een dilemma… Mijn uitdaging was 125km fietsen op 1 dag; in peloton en aan 24km/h. Als ik die 125km spreid over enkele dagen, is de uitdaging weg. Dat vind ik niet correct naar mijn sponsors.

Enkele whatsapp- en messenger berichten later besloot ik de uitdaging aan te gaan: ik zou – zoals gepland – donderdag 125km fietsen!
Zaterdag fietsen Bart en ik 75km: het zal mijn langste training zijn. Mijn loopconditie en karakter zullen me naar die 125km moeten duwen.

Ik blijf wel met enkele vragen zitten:

  • Zal de linkerknie het houden? Vorig jaar werd ik immers geopereerd aan meniscus.
  • Hoe reageert de elleboog? Want zo lang druk op rechterarm/elleboog heb ik sinds de val niet gehad
  • Ik zal rond de 6u fietsen. Mijn langste prestatie (Marathon Firenze) duurde 4u06. Hoe verteer ik dat?

Ik stippel een route uit: met een ommetje naar Bart en dan samen een grote toer.

Gisterenavond leg ik alles klaar: drinkbussen, fietscomputer, zonnebril, helm, kledij, … De fiets mag zelfs voor een nachtje in huis ipv in tuinhuis.

Wekker om 5u45, wat eten, drinkbussen klaarmaken en nog even tijd voor een knuffel aan de poesjes.
Tegen 6u30 vertrek ik richting Tremelo. Nu is het nog frisjes maar het belooft warm te worden. Dus korte broek, en wat laagjes voor het bovenlichaam.

Het gaat goed. Dit toertje had ik dinsdag uitgeprobeerd dus ik kende mijn weg – niet onbelangrijk 😉

Tegen 8u kom ik toe bij Bart. Iets voor op schema. Truitje uit, drinkbus bijvullen, een plasje doen en als mijn voorste band is bijgepomt zijn we weg.

Het uitgestippelde parcours heeft Bart op zijn Garmin staan. Ik heb de fietsknooppunten nog op een briefje staan ter controle.

Het is een mooie route, groene wegen. Tempo zit goed en hartslag blijft – voorlopig – in laagste zone.

Na een heel stuk langs het water in Berlaar en ruim 68km op de teller, nemen we een korte pauze: tijd voor een Grany, drinken. De mouwtjes gaan uit en nog even terug insmeren met zonnecrème.

Een beetje later komen we een rowingbiker tegen… jaja: niet de trap beweging, maar de roeibeweging duwt deze ligfiets vooruit. Amai, lijkt mij ‘heavy’.

Dichter naar Mechelen wordt het drukker; ook vele fietsers in groep. Zouden zij ook voor Kom op tegen Kanker fietsen?

In Mechelen zelf is het wat draaien en keren en lijkt alsof we de weg even kwijt zijn volgens de Garmin. De fietsknooppunten zitten nog goed en wat later terug op route.

Ik zit ondertussen rond de 90km. Conditioneel alles nog goed (hartslagzone 2), ook de beentjes zijn nog niet moe. Enkel de rug vraagt af en toe om andere positie aan te nemen. En ik voel aan rechterbil een schuurwonde opkomen 😦

Ik weet ondertussen dat het me zal lukken! En ja.. ik kan het niet laten om naar de tijd te kijken. Initieel had ik 5u41 in mijn hoofd – gemiddelde van 22km/h. Daar zal ik wel onder zitten als het goed blijft gaan.

Vanaf nu kan ik echt aftellen. Mijn Garmin-horloge en Elemnt Bolt fietscomputer hebben evenwel niet dezelfde afstand. Ik wil zeker zijn dat ik er 125 doe, dus de Elemnt Bolt is bepalend. Deze stroomt ook door naar Strava.

Ondertussen op bekend terrein, zodat Bart kan begeleiden om tot de correcte afstand te komen.

Na 125,3km en 5u34’15” fietsen komen we terug aan in Tremelo.
Superblij dat ik dit gedaan heb! Grenzen verlegd en eigenlijk nog niet zo moe.

Dikke merci aan mijn schatti die me de laatste 91km vergezelde.
Bedankt aan mijn sponsors en supporters, mijn teamleden van KBC B-Strong: you made me do this!

Het bedrag van ons team KBC B-Strong wordt ook dit jaar naar Kom op tegen Kanker gestort. Ik ben heel blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: