h1

Eindhoven: oktober 2008

EindhovenDe leukste marathon…. Ik zeg: “de Hollanders hebben weer ’n reden gevonden om ’n feestje te bouwen”. In oktober 2007 was ik er ook.

2e Marathon = 2 x Halve Marathon…
Want in Eindhoven is de Marathon 2 toertjes van een halve marathon. Een voordeel? Ik weet ’t niet.
’t Is ’n platte. Ook hier stel ik de vraag of dit ’n voordeel is; je hebt dan immers geen afdalingen om te ‘recupereren’. Maar gezien alle wereldrecords op plat parcours gelopen wordt, zal ik ’t maar geloven zeker.

Vorig jaar al kwam Eindhoven op de proppe. We (Peter = mijn loopmaat en ik) hadden ons net ingeschreven voor onze 1e marathon in Brussel, toen een collega van Peter liet weten dat hij in Eindhoven zou lopen: ’n platte in tegenstelling tot Brussel.
Maar ik heb voet bij stuk gehouden en Peter kon me niet overhalen (ook niet door ’t inschrijvingsgeld terug te betalen): We zouden beginnen in België, en elk jaar wat verder van huis lopen… Dus lag toen eigenlijk al vast dat Eindhoven dit jaar op de planning stond.
Note: Peter heeft achteraf wel toegegeven dat hij heel blij was dat we met ’n zware waren gestart, anders hadden we nooit geweten hoe dat voelde.

Maar dit betekende wel dat we vorig jaar al bij de finish de reactie kregen van: “Eindhoven? Dan pits je sowieso 10 minuten van je tijd af”. Dus kwam al snel de doelstelling van 3u15. (in Brussel liepen we 3u27). Amai: dat is rap: bijna 13km/h.

Net zoals bij zoveel dingen, is niets zo speciaal als de eerste keer.
– in tegenstelling tot wat je zou verwachten, heb ik mijn trainingsschema deze keer niet strikt opgevolgd. Trainingsschema? Eigenlijk heb ik me voornamelijk gefocust op dat van vorig jaar. Minder interval en wedstrijdjes (wegens de blessure in februari) en geprobeerd om de 3e week steeds wat minder km’s te doen.
– De motivatie van Peter was niet steeds even groot als de mijne. Voor mij een reden om af en toe alleen ’n loopje te doen. Dit werd versterkt door ’t besef dat er wel ‘ns iets zou kunnen tussenkomen waardoor we niet samen zouden kunnen lopen. Iets waar we vorig jaar nooit hebben bij stilgestaan.

En elke keer leer je toch nog iets bij…..
– Zo heb ik nu ’n betere oplossing voor ’t schuren van de sportbh op mijn gevoelig velleke: broekvet
– Niet iedereen laat loopsters binnen voor ’n dringende tussenstop: 1x kreeg een ‘neen’ te horen. Reden: haar man zat op dat moment in bad (ik vermoed dus dat wc in de badkamer is).
– Experimenteren met gellekes. ‘k Vind ’t nog steeds maar niks.
– Combinatie van gezin, huishouden, (terug) 100% werken – in een nieuwe functie, bestuurslid van JC Veltem, marathontraining, … ‘t begint door te wegen. Misschien nog meer voor William en de kids dan voor mezelf. De komende weken zullen dus ook wel bezinningsweken worden.

Afgelopen weken waren er meerdere marathons. In Berlijn liepen collega-marathonlopers Dirk (3u25′) en Dafne (3u40′) ’n fantastische tijd.
En vorige weekend was ik heel blij dat ik dit jaar niet voor Brussel gekozen had en niet in ’t gure weer ’n marathon moest lopen.
Terwijl iedereen de beurskoersen op de voet volgde, ging mijn aandacht voornamelijk naar ’t weerbericht voor zondag. Hoe dan ook: beiden heb je toch niet in de hand 😉

Woensdag vond ik uiteindelijk mijn startbewijs in de brievenbus.
En dan de praktische zaken regelen: reisweg (werken rond Eindhoven !), wat doe ik aan (rekening houdend met het weer), …
De laatste dagen extra goed op eten letten. Dus gisterenavond volproppen met pasta (2 borden) en ’n half stokbrood. En om 20u in bed.

Vanmorgen iets na 7u pikten we Helen en Peter op. Tegen 9u kwamen we toe in Eindhoven. ’t Was frisjes en ’t mieserde. Veel anders dan ze voorspeld hadden. En ik had uiteindelijk gekozen om in topje te lopen (brrr!). Start om 11u.

De adrenaline was te voelen, en we gingen zeer goed van start. ‘k Had al snel geen kou meer.
Zaten goed op tempo: halve marathon toonde de klok 1u36’27”.

Maar rond km 30 zat Peter door de koolhydraten. Dus moest ik hem achterlaten: niet leuk, voor geen van beiden….

Uiteindelijk eindigde ik in 3u18’21” en werd hiermee 1e vrouw van de recreanten!! Mijn zus SMSte al dat ik nu wel op zoek moet naar sponsors….
Wel geen 3u15′ zoals was vooropgesteld, maar dat is dan voor ’n volgende keer.

Note: Peter eindigde in 3u29’03”. En in Eindhoven liepen we trouwens met meerderen van de club:
Helen switchte naar de halve marathon nadat ze 20/09 pols brak en haalde toch ’n schitterende tijd: 1u53’24”. Ook Helga (2u04’06”), Mai (1u58’29”) en Magda (niet kunnen uitlopen) liepen de halve marathon.
De geblesseerde mannen (William en Rob) waren de hevige supporters en fotograaf van dienst.

En nu? Nagenieten, uitrusten en de extra tijd geven aan mijn grootste supporters.

En voor diegenen die willen weten hoe ’t voelt: voldaan, blij …
En de spiertjes? Daar zegt dit filmpje meer dan genoeg 😉 http://www.youtube.com/watch?v=m-hCuYjvw2I
(note: ’t laatste beeld is uiteraard niet voor mij van toepassing)

Katrien

Resultaten
Bekijk hier de foto’s van marathon Eindhoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: