h1

Keulen: oktober 2016

Finish KeulenDe Marathon van Valencia was lang nagenieten…’t Zou dan ook zonde zijn dat dit de laatste was.
En na de 20km begon het écht te kriebelen! Ik schreef me in juni in voor de Marathon van Keulen.

Deze Marathonvoorbereiding was een extra impuls voor Loop naar de Maan. Het hoort zo…mijn passie van het lopen combineren met het goede doel Kom op tegen kanker

De start van de Marathonvoorbereiding begon begin juli: 3 maanden voorbereiding. Hoe verliep dit?

  • het warme weer had enorme impact:
    langere trainingen startten zeer vroeg in de ochtend
    wedstrijden in juli werden geskipt
  • de Halve Marathon van Zaventem ging goed en zorgde voor een positief effect op de trainingen
  • een nieuwe, minder leuke ervaring: voor het eerst kreeg ik last van blaren. Enkele moeilijke/pijnlijke weken, maar gelukkig is alles op tijd opgelost
  • nog een nieuwe ervaring: trainingen van punt A naar punt B. En dit bevalt me goed.

De Halve Marathon van Nieuwpoort, was een testje om te zien waar ik sta. Zeer tevreden en een goed gevoel.
Dat gevoel probeerden we vast te houden…

Vorige week – een oppepper op mentaal vlak: het Atletiekcongres met oa. Marathontoppers Koen Naert en Veerle Dejaeghere.

Vrijdag naar Keulen: inchecken, naar Expo en relaxen. Het liep niet zoals ik het gepland had, had (te) veel rondgecrosst.
Zaterdagochtend, na een lange nacht en een half uurtje loslopen, voelde ik me al wat beter. Het weer bleef de grote onzekerheid.

Rond de middag komt Bart: blij weerzien. Bart zal uiteindelijk zelf niet lopen; vooral de jetlag speelt hem parten.

Zaterdagavond spreken we af met Koen. Koen ken ik van Run to Walk again (wat ik dit jaar spijtig genoeg moet missen gezien ook dit weekend).

Zondagochtend vroeg wakker. De start is om 10u; het geeft nog tijd om relax te ontbijten en ook rustig naar de start te wandelen (ruim 1 km van hotel). Het is frisjes, dus 2 extra laagjes over mijn looptenue. Grijze wolken, maar voorlopig droog.

Voor de startIk ga aanschuiven aan de toiletten: gemiddelde toiletbezoek 1 minuut. Om 9u40 mijn beurt. Dan laagjes uit, afscheid van Bart en naar startvak.

Ik sta in rode startvak. Richttijd die ik opgaf in juni: 3u29’59”.

Iets over 10u de start. Het is dan lichtjes aan het mieseren 😦
De 1e kilometer is joggen. Ik vind ook moeilijk mijn tempo. Ik houd vooral hartslag in het oog. Het is fris aan de beentjes, wat maakt dat ik toch wat verkrampter loop. Tempo is iets sneller dan 5’/km.

Aan km9 zie ik Bart een eerste keer na de start. Zwaaien en hij foto’s en filmpjes maken.
Rond km 10 kom ik aan het groepje van 3u30 met de rode ballon (note: ook ballonnen van de andere tempomakers zagen rood). In groep lopen is toch opletten dat je niet op iemands voeten trapt. En je hebt minder zicht op de weg. Nadat ik in put was getrapt (gelukkig zonder erg), besluit ik mijn tempo te lopen, iets voor de ballon.

Ondertussen is het beginnen regenen. De moed zakt…en ik ben nog niet halfweg.
Maar ondanks het minder gevoel, zit tempo en hartslag Ok.

Ik zie Bart een tweede keer aan halve marathon. Ik zit nog steeds op schema om onder de 3u30 te finishen, als ik aan deze snelheid verder ga.
De koude en de regen begin ik te voelen aan de spieren.

Kilometer 25 zie ik Bart opnieuw. Zoals afgesproken geeft hij me mijn drinkbus met sportdrank en extra gelleke. Ik heb me tot nu toe evenwel ingehouden met ‘eten’ omdat darmen niet helemaal Ok zijn.
Kilometer 27 zie ik eindelijk een wc. Ik ‘verlies’ een ruime minuut, maar voel me beter.
De groep van 3u30 is ondertussen gepasseerd, maar geen erg: dit is mijn race!

Nu volgt het zwaarste stuk: meer uit centrum, mijn grenzen verleggen (langste training +/- 33km). Bart zou aan kilometer 37 staan. Ik zie dit als een tussenstap, daarna maar 5 kilometer meer.

Het is moeilijker om de 5’/km aan te houden. En ik blijf rekenen…of het me nog zal lukken om onder de 3u30 te finishen. Wetende dat ik met een tijd hier net boven ook tevreden mag/moet zijn.

Rond km 37,5 zie ik Bart met gelleke met cafeïne. Deze had ik ook in mijn achterzak zitten maar zou me teveel energie kosten. Dus dankbaar en blij dat ik hem een laatste keer zie voor de finish.

Kilometer 40 is er nog een drankpost. Tegen mijn gewoonte in, stop ik even om gelleke door te spoelen. Nog 2 kilometer te lopen…

We lopen terug centrum in. Leuk de aanmoedigingen en de muziek (ook al is het in het Duits). Dan weer uit het centrum en een laatste lange kilometer. Een race tegen de klok…

Ik finish in 3u29’46” 😄.
Marathon 14 is een feit!

Na finish met KoenNa de finish zie ik ook Koen.
Zijn 3e Marathon zit erop, en met 3u28′ met zo’n 15′ zijn PR verbeterd! Proficiat!

Dank iedereen voor de lieve berichtjes.
En een speciale dankjewel aan mijn schatti voor de steun.

Resultaten vind je hier

%d bloggers liken dit: