h1

Lier: maart 2012

Het begon met een inschrijving voor het Vedette Sport Marathon Team…

Eigenlijk had ik geen plannen voor een voorjaarsmarathon. Ik dacht eerder aan een fietsuitdaging…
Maar toen collega Freddy me vertelde over de oproep van AC Lyra voor het Vedette Sport Marathon Team, dacht ik “Waarom niet?”. Dus stelde ik me eind september kandidaat. Een week later kreeg ik ’t nieuws dat ik geselecteerd was :-). Leuk!

Voor de eerste Natuurloop werden we voorgesteld aan de (lokale) pers. Naast Katrien, Grace, Luc, Dries, Johan, Jan, … maakte ook mijn collega Freddy deel uit van het Vedette Sport Marathon Team. Gelukkig…anders zou ik me toch wat ambetant gevoeld hebben. We kregen toen ook onze uitrusting: fluo oranje. Jaja, je kan er niet naast kijken :-).

Voor de 1e groeptraining, koos ik voor de fiets. Dit was immers geen week na de Marathon van Frankfurt.
En ik moet toegeven dat de recuperatie ook wat moeilijker verliep. De nieuwe privésituatie had hier zeker mee te maken.
Hierdoor besliste ik ook me niet te laten begeleiden door Peter Vervoort. De mogelijkheid om een trainingsschema te krijgen van AC Lyra liet ik passeren. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit voor mij de beste keuze was.

Ookal is dit mijn 9e marathon, ik heb weer wat bijgeleerd:

 • ’t Was een voorbereiding met ups en downs. Deze voorbereiding was een houvast…maar ik leerde flexibel om te gaan met mijn schema 😉
 • We kenden alle soorten weer deze voorbereiding: prachtig najaarsweer, maar ook regen en wind, sneeuw en vriestemperaturen. Ik botste tegen een nieuwe grens: ik ben niet bestand tegen vriestemperaturen onder -8
 • Ik verschoot hoe afhankelijk ik was geworden van mijn loopmateke… Maar als je er niet meer kunt op vertrouwen, moet je op zoek naar een nieuw loopmateke. De beslissing is er nog niet: ik loop nog steeds met een vervangtoestel
 • Druk om te presteren was er meestal teveel aan. Ik overwoog om Veerle te hazen en daar dan mijn voldoening uit te halen. Maar de 25km van Lier makkelijk kunnen lopen, een goede tijd in Axel en vooral “omdat ik anders nooit zou weten wat ik waard ben“, besliste er toch voor te gaan!

De laatste dagen weer wat twijfel. ’t Begint een traditie te worden ;-).
Al moet ik toegeven dat de “ontgoocheling” van Frankfurt deze keer natuurlijk extra meespeelt.
Elke marathon is anders weet ik ondertussen al wel. En ookal zijn de trainingen vlot verlopen, heb je goed gerust, er zijn nog verschillende factoren die de dag zelf ook meeespelen.
Zeker over ’t weer (de eerste warmte) maakte ik me zorgen…

Al heel de week op tijd in bed. Omdat het uur veranderde nacht voor de marathon (uurtje minder slapen), had ik “mijn klok” systematisch al wat naar voren gezet.
Vanmorgen viel het dan nog wel mee om op te staan. De marathon start pas om 11u30. Al had ik – met dit warmere weer – liever om 9u30 gestart.

Tegen 9u richting Lier. Toen nog ’n 7 à 8° en flauw zonnetje: ideaal.
Al snel zag ik de andere leden van het Vedette Sport Marathon Team… Maar ook enkele lopers van ACKO, Veerle,… Nog wat omkleden, fotootje en dan samen naar de Grote markt voor de start.
Toch nog even naar de wc, vestje dan toch maar meegeven met de kledijwagen, en nog rap de gps aanpassen zodat ik ’n autolap had elke km. Spijtig genoeg (of gelukkig?) vond hij geen hartslagmeter (die ik wél aanhad).
Ik zou starten met de balonnen van 3u15. Maar weinig ballonnen te zien :-(. Blijkbaar had geen van beide pacers ’n ballon, gelukkig stond ook op hun t-shirt dat zij de pacers waren.
En dan ineens al de start. Oeps! Iets te laat gedrukt (vandaar ook ’n verschil met de officiële eindtijd).

In stad op de kasseien is niet makkelijk lopen, en zeker de eerste kilometers niet wanneer iedereen zijn tempo nog wat moet zoeken.
Ik probeerde zelf ’t tempo toch wat in ’t oog te houden, en zeker niet te snel te lopen. Samen met Luc (van het Vedette Sport Marathon Team) liepen we goed op kop de eerste kilometers. Annie vond na ’n tijdje dat anderen ’t maar moesten overpakken en nam zelf de kop. Annie hoopte 3u20 te lopen, maar had deze week nog ’n ongelukje gehad op ’t werk waardoor ze toch pijn had. Na 1 ronde is ze dan ook gestopt door teveel pijn.

Langs de kant toch wel wat supporters. Bedankt Inge, Carine, An & Hadewin, Joke, Katrien, Chris, Ronny,… Dat doet altijd deugd, zeker als het moeilijker wordt.
Want de 2e ronde was ’t zonnetje al goed aan ’t schijnen. Ondertussen had ’t groepje van de 3u15 zich gesplitst: ik bleef bij de ‘traagste’. Wij kwamen door rond 1u39 aan het halve marathon punt.
Oei…dit is echt nog veel goed te maken voor 3u15.

We versnelden wat, maar dat zweet je natuurlijk – letterlijk – uit.
Van de snellere groep van 3u15, waren er ondertussen al terug aangesloten bij ons groepje. En na de 2e ronde kregen die het nog moeilijker. Johan (van het Vedette Sport Marathon Team) moest stoppen wegens te veel last van zijn hamstringblessure. Spijtig.

Bij het begin van de 3e ronde riep Katrien me toe dat er een dame +/- 400m voor me liep. Dat was op dit moment niet direct een aandachtspunt: ik moest immers nog 13km afleggen en de warmte begon zijn tol te eisen. Ik geraakte niet meer aan 13km/h en was als enige overgebleven van het ‘trage’ groepje van 3u15. De rest had moeten lossen na de 2e ronde. Ik had dus even een privé-pacer ;-).
Het rechte stuk aan de Nete – in de vlakke zon – was moeilijk. ‘Mijn’ pacer telde de kilometers af.
Kilometer 37 zag ik inderdaad ’n dame voor me lopen. En geleidelijk aan naderden we. Het laatste stukje op de Dijk heb ik ze voorbij gelopen. Dan nog ’t moeilijke stuk door de stad met de kasseien en even doorbijten. De laatste kilometer voelde de kuiten zeer gespannen: versnellen zat er niet meer in.

Ik finishte in 3u17’50” eigen tijd voor 42,77km! Officieel 3u18 netto.
De uitslag vind je hier.

Ik kreeg bij de finish al dadelijk een ruiker bloemen in de handen, net zoals alle andere leden van het Vedette Sport Marathon Team! De andere leden deden ’t trouwens ook goed en werden beloond voor hun doorzettingsvermogen!
Geen PR voor mij (maar dat had ik ook nooit vooropgesteld voor deze marathon) maar dé beloning (misschien wel voor de afgelopen jaren?) is wel de titel van Belgisch Kampioene in mijn categorie (W40) én dus ook Vlaams en Provinciaal kampioene!
Ik moet toegeven dat ik het emotioneel even moeilijk had toen ik op ’t podium stond…

10 reacties

 1. Schitterend Katrien, Belgisch kampioene! 🙂

  Mooie prestatie, geniet ervan. Je verdient het!


 2. Knap gedaan Katrien! We zijn erg blij met je prestatie! En Erwin zal de plaats van die tik nu vast niet meer willen wassen 😉


 3. Proficiat Katrien zeer goed gedaan


 4. straffe prestatie alweer!
  proficiat… kampioene


 5. Knap gedaan Katrien.. ..Proficiat! En zedde er al beetje van “bekomen”?!? 😉
  Omdat ik niet kon meelopen, heb ik maar wa foto’s gemaakt in Lier.. ..ook een paar van u! 😉 ze zijn te zien op mijn blogje! 🙂
  Nogmaals nen dikke proficiat en tot …?
  Groetjes


 6. De hitte blijkbaar spelbreker in je vooropgestelde 3u15?


 7. Proficiat en welverdiend!


 8. Wow, chapeau Katrien! Super-goed gedaan! Je mag terecht fier zijn op je mooie prestatie! Goed herstel en rust nu eerst goed uit, hé. PROFICIAT!!! 🙂


 9. Knappe prestatie Katrien. Proficiat met de titels.


 10. Hey Katrien,
  een dikke pluim van ons allemaal, super gedaan en we weten allemaal dat je een kampioen bent, in zoveel dingen,….



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: