h1

Rotterdam: april 2011

Doen we ’n voorjaarsmarathon of niet?
Na mijn blessure tijdens de voorbereiding van de marathon van Amsterdam, had ik me voorgenomen me niet te snel in te schrijven.
Anderzijds wou ik eerst sneller lopen op de ‘kortere’ afstanden en pas als ik die ‘doelstelling’ bereikt had, voor de marathon te gaan.

Maar de winter zorgde dat we niet optimaal konden trainen: sneeuw, ijzel,…dat werd dus trainen op de loopband.
En een aantal wedstrijden die op de planning stonden, liep ik niet mee wegens te gevaarlijk of afgelast wegens ’t slechte weer.
Ondertussen bleef ik naar de kinesist gaan om mijn rechtervoet (rechterkant zeg maar) stabieler te maken. ’t Was ’n drukke agenda.

Pas 22 januari liep ik mijn eerste halve marathon in Lier. ’n Goede minuut beter dan vorig jaar, maar toch afgezien. En dit was niet wat ik met ‘sneller’ in gedachten had.
Anderzijds merkte ik dat ik onrustig was omdat ik geen concreet doel had.
“Waarom loop je 2,5u als je niet voor ’n marathon traint?”
“Als je onrustig bent omdat niet weet of je ’n voorjaarsmarathon loopt of niet, beslis dan. Je hebt ’t zelf in de hand.”
“Nadien heb je nog een ganse zomer om de snelheid te verhogen…”

’t Waren de laatste duwtjes die ik nodig had: eind januari schreef ik me in voor de marathon van Rotterdam.

De trainingen gingen beter: het winterweer leek voorbij en ik voelde me rustiger….
Even maar. ’n Samenloop van omstandigheden waaronder ook enkele gebeurtenissen tijdens het lopen, maakten dat ik niet ontspannen kon lopen. Dit kwam tot uiting in mijn lactaattest :-(.
Mijn tweede halve marathon in Lier liep ik dus met ’n andere ingesteldheid: blij dat we ’n lange afstand mogen lopen en we lopen op hartslag.

Ook de weken nadien extra aandacht voor de hartslag, rusten,… om zo uit mijn dipje te komen.
Shoppen helpt dan altijd: een nieuw topje en pet :-).
In ’t trainen verleggen we de grens van 2,5 naar 3u lopen.
Dit wordt beloond: op de laatste natuurloop van Lier lopen we een mooie tijd op de 25,4km, met als extraatje ‘1e vrouw’. We lopen even op wolkjes….van de felicitaties. En dit creeert verwachtingen naar Rotterdam. Maar ik wil mezelf geen druk opleggen.

De laatste weken heb ik last van zware benen. De compressiesokken worden dus regelmatig bovengehaald. En in de voorlaatste week ga ik terug langs bij de kiné: rechterbeen en -voet voelen niet OK.
Waarschijnlijk daarom dat trainer ‘voorschrijft’ om in de laatste week naar de massage te gaan. Bedankt Els, dit deed deugd.

Supernieuws kreeg ik afgelopen woensdag: ik had de Facebookactie van de Marathon van Rotterdam gewonnen :-). Nog vol met adrenaline van het telefoontje, maar met ’n klein hartje, reeds ik nadien naar Lier voor ’n laatste test. Want wat als ook deze test niet goed bleek te zijn? En ’n goede tijd te lopen moet ook wel alles meezitten hé. Bovendien is de start om 11u en ze geven warm weer. Dat kan toch ook enkele minuten schelen, waarschuwde de trainer me.

Gisteren vertrokken we naar Rotterdam. Het was SUPER om een aantal zaken van de atleten te kunnen meemaken en het geeft je ook ’n ander zicht op de organisatie.
’s Avonds en vanmorgen toch enkele atleten kunnen strikken voor een foto :-).
Iets voor 9u vertrokken we met de bus naar de start. Ook nu mocht ik met de atleten nog mee in WTC-gebouw in afwachting van de start: wat relaxen, kijken naar de marathon van Parijs, banaantje eten, …
Tegen 10u40 gingen we naar buiten: applaus voor de atleten. Man, man, hier krijg ik kiekenvel van! Ik moest natuurlijk wel in mijn startvak D geraken, wat niet zo evident was, andere kant van de baan.
Nog een liedje van Lee Towers en dan om 11u de start. Voor mij lopers van de estafette marathon, dus begin je al vlug te slalommen om hier voorbij te zijn. Al na een goede km de Erasmusbrug op. De wind zorgt dat je wat druppels van de fontein in je gezicht krijgt. Zalig, want ’t zonnetje schijnt al goed.
William zou vlak na de Erasmusbrug staan, maar er was zo veel volk; niet te doen om hem terug te vinden. Maar we hebben nog enkele andere punten afgesproken.
Km 13 zie ik hem wel, ook km 16. Op km22 kan hij me wat drinken geven; extra tegen de warmte. Halve marathon kom ik door rond de 1u36. Het gaat (nog) goed.
Af en toe vraag ik me toch af waar ik mee bezig ben… En de warmte begint ook wel mee te spelen. Vanaf km29 wordt het moeilijker, vanaf km34 voelen de kuiten zeer gespannen en km39 voel ik kramp opkomen in de benen. Ik probeer iets te stretchen terwijl ik loop en wil zeker geen risico nemen.
Ik finish in 3u13’38” (eigen tijd). Geen nieuw PR, maar wel content en een onvergetelijk weekend gehad!

De uitslag staat ondertussen online: officiële netto-tijd 3u13’35”.

De foto’s kan je hier bekijken.

7 reacties

 1. Volgens de site mag je er nog 3 seconden vanaf pitsen 🙂 : 3.13.35 … heel sterk! Proficiat!


 2. Klasse tijd met die omstandigheden, nu volop nagenieten hé!


  • Katrientje blijft het doen.. welke tijd ook, super, super


 3. Knap gedaan Katrien!


 4. Knappe tijd! Het was tenslotte flink warm. Proficiat!!


 5. Weeral knap gedaan, Katrien !! Dikke proficiat.

  Voor Dafne en ik is het volgend weekend te doen. In Madrid …. het zal daar ook warm zijn.

  Groetjes
  Dirk


 6. proficiat Katrientje, flink gedaan je bent een krakGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: