h1

Uit het niets…

december 26, 2012

Dat er af en toe zaken gebeuren die mijn planning overhoop halen, heb ik de laatste jaren ondervonden. Of het nu over een blessure gaat, of ergere zaken, leuk is anders.
Maar het hoeven niet steeds negatieve dingen te zijn die uit het niets opduiken.

Twee weken geleden kreeg ik een berichtje van een kameraad. Of ik zin heb om mee de marathon van Barcelona te lopen. Inschrijving en verblijf gratis; enkel de vlucht moet ik betalen.
Mijn hart ging even sneller kloppen en ik denk dat mijn ogen fonkelden ;-).
Ook al zou ik me in 2013 op andere zaken focussen dan een (eigen) marathon…dit is wel een mooie kans.

Ik mocht me niet teveel laten beïnvloeden door mijn emoties, en moest eerst wat zaken uitklaren.
Ik vroeg en kreeg tijd om erover na te denken. Maar heel lang moest ik niet wachten… De marathon van Barcelona valt al op 17 maart.

Afgelopen dagen was het dus polsen hier en daar en kijken of het haalbaar is.

  • de kids zeiden dadelijk dat ik dit moest doen. Ze zijn dat weekend bij William, dus geen probleem.
  • misschien komt de combinatie met mijn vakantie kort voordien wel net goed uit: de zwaarste trainingen zijn dan immers achter de rug
  • ook vrienden vonden dit een unieke kans. En zagen idd fonkeltjes in mijn ogen 😉 als ik over de marathon sprak. Maar deelden mijn bezorgdheid…
  • de vorige weken liepen niet vlot. Dus zat ik er wel mee of ik dit geen te zware belasting zou zijn. Mijn huisarts raadde aan te proberen en te zien hoe ik me hierbij voel

OK. Dit lijkt me een ‘fair deal’.
En niemand weet immers als hij/zij aan een marathonvoorbereiding start, of het ook effectief zal lukken. Bovendien blijft de focus anders na mijn 10e marathon: dit wordt een marathon omdat ik deze eens wil gelopen hebben, niet om mijn tijd. En een weekendje Barcelona pik ik ineens mee :-).

Dus…uit het niets…zit ik dan toch in marathonvoorbereiding.
En geloof me, ’t wordt een uitdaging! ’t Zal niet ‘gewoon’ schemaatje volgen zijn, integendeel, maar heel veel bijsturen. Voor een ‘planner’ als ik, niet zo evident ;-).
Maar kijk: ook al is de conditie nog niet goed, de zin voor het lopen is weer helemaal terug :-)!

7 reacties

  1. Go for it, Katrien!
    Ilka


  2. Hey Katrien,
    Dat is “tof”.. ..succes met “de voorbereidingen”.. ..en, via deze, de beste wensen voor 2013.. ..dat het een jaar mag zijn met veel “loopplezier” en een blessurevrij jaar!


  3. Wow! Superleuke kans Katrien, die moet je inderdaad grijpen. Barcelona is een geweldig fijne stad, en als je daar de marathon kan lopen moet dat indrukwekkend zijn. Maar ook als het niet zou lukken, dan heb je toch een hele mooie citytrip! Stiekem beetje jaloers. Succes met de voorbereidingen!


  4. GRMMMBL#@@!!*&%}}!~+§§#!!! 🙂
    fookin’ jealous I am! (maar dat had ge intussen al wel door)

    ENJOY!!!
    en succes met de voorbereiding!


  5. Gewoon doen, en genieten …doe ik altijd …heb er al twee gelopen waarbij mijn voorbereiding zeer beperkt (een keer drie weken, een keer zes weken…) was! en elke keer overleefd…natuurlijk niet met zo’n top tijden als die van u hé….
    ..niet naar de klok kijken, gewoon km draaien voor het plezier…een glaasje of twee lekkere wijn de avond ervoor in goed gezelschap, en het kan niet misgaan! heel veel succes, barcelona is een fantastische stad! Katrien Bartholomeeusen


  6. Mooie blog en zeker die marathon lopen ! 🙂


  7. gij zijt echt niet normaal joeng!!!! zooooo sjiek wat jij allemaal doet! Wat zit gij nog in de bank te doen??? ik vind het alleszins super en wist absoluut niet dat je zo een uitgebreid palmares al had! Ik heb je nog zien beginnen, ik begon toen ook. Ondertussen ben ik terug begonnen met ….les 1 van Evy: je ziet maar hoe de dingen kunnen gaan in het leven he 🙂 Veeeeeel succes! Ik ben STIKJALOERS! Lieve Rosillon



Plaats een reactie